Interviu acordat de chitaristul lugojean Cezar Costescu

230545_445123098862630_1004397106_n

 

            Un alt proiect care va fi prezentat pe scena Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu” joi, 26 noiembrie 2015, în cadrul spectacolul “Live in the City”, va fi Fusion Band, un proiect inițiat de către cunoscutul chitarist lugojean, Cezar Costescu.  Nu a fost de loc ușor să obțin un interviu de la Cezar, care, când nu lucrează, repetă și invers, dar, până la urmă, dat fiind faptul că suntem colegi de muncă și ne vedem zilnic, am reușit. Nu cred că, pentru lugojeni, ar mai trebui să-l prezint, doar să reamintim că: împreuna cu Freddy Staubert  au pus, în anul 1984, bazele trupei Logic, una dintre cele mai apreciate și cunoscute trupe lugojene, și că, doi ani mai târziu, în 1986, la festivalul de muzică rock de la Râmnicu Vâlcea, a luat premiul pentru cel mai bun chitarist din țară. Personal, pot să mai adaug că nu a fost chitarist din generația lui care, atunci când a cântat la Lugoj, să nu întrebe de el (AG Weinberger sau Rareș Totu, sunt doar două exemple). După destrămarea,  cu mulți ani în urmă, a trupei Logic, anul trecut , Cezar a înființat trupa Left Overs, o trupă de blues – rock, lugojeano-resițeană,  cu care a concertat atât in Lugoj cât și în Timișoara , Caransebeș și Reșița.

  1. Cezar, când ai cântat pentru prima dată pe scena Teatrului Municipal Lugoj?

În anul 1972, când eram component în formația de muzică ușoară condusă de profesorul Helmuth Klimek ,de la Școala de muzică și arte Lugoj, dar adevaratele concerte le-am avut cu formația Logic, începind cu anul 1984

  1. În tinerete, a existat vreun muzician lugojean cu care ai vrea, acum, să canți?

A existat formația lugojeana Betta, cu care aș fi vrut să cânt, care era alcătuită din muzicieni buni, dar aveam, atunci când s-a desființat, doar 14-15 ani. Acum, cu cine mi-aș dori să colaborez pentru diferite proiecte muzicale ,nu sunt disponibili, trăind în străinătate.

  1. Ce chitarist roman te-a impresionat, în tinerețe?

Dan Andrei Aldea, un chitarist, din punctul meu de vedere , complet, atât ca tehnică cât și ca și compoziții.

  1. Formula în care vei canta pe 26 noiembrie este una de viitor sau doar una de conjuctură, special creată pentru acest eveniment?

Practic, e componența de bază a grupului Left Overs, Mihai Subota – ch. bass, Marius Bosneac – percuție și eu, la chitară, și am mai cooptat un tânăr muzician, Alex Gondoci, care are aptitudini muzicale deosebite și care va cânta, și el, la chitară. O formulă pe care s-ar putea să o revedeți și la spectacolul de Revelion, care se va organiza în fața Primariei, când vom cânta în deschiderea trupei maghiare Creedence Clearwater Reborn. 

  1. Veți mai avea și invitați, joi, 26 noiembrie 2015, la Teatru?

Pentrut data de 26, fiind vorba de un band fusion, am lărgit „paleta muzicală” și îi vom avea alături pe solista trupei Left Overs, Alina Onea – Angi, pe pianistul trupei Left Overs, Remus Hosz, și pe Bianca Micșa, solista trupei Fazz.

  1. Top 3 trupe preferate?

Pink Floyd, Dhafer Youssef și Hellecasters.

  1. Top 3 chitariști preferați?

Joe Bonamassa, Tommy Emmanuel și SteveMorse.

  1. Ce promiți, muzical, celor ce vor veni la concert?

O seară muzicală de excepție. Vă aștept cu drag.

Reporter: Augustin Bercean

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: