Interviu acordat de Miklos Jurisits, liderul trupei Creedence Clearwater Reborn

10854271_1407188972932746_46842434853233638_o

Miklos Jurisits, liderul formatiei maghiare Creedence Clearwater Reborn, care va cânta în noaptea de revelion la Lugoj,  se recomandă ca fiind programator de software, inginer electronist și muzician. A început să cânte de la varsta de 5 ani, primul instrument fiind pianul. La 12 ani a început să cânte la chitară, construindu-și singur prima chitară electrică, cu materiale găsite prin casă și, pentru amplificator, folosind un radio. De atunci, a rămas foarte interesat de sunetul pe care îl poate produce o chitară , de efecte și  circuite electronice, învățând elementele de bază de proiectare a circuitelor electrice pentru procesoarele pentru chitară. Prima trupă a înființat-o cu fratele său mai mic, care s-a “apucat” de tobe. În liceu și în facultate (între anii 1985 și 1990 a studiat la Universitatea Tehnică din Budapesta) a mai cântat în diverse trupe, dar succesul l-a cunoscut cu trupa Damned Road, cu care, între anii 1991 și 1994, a scos 2 albume cu piese proprii și a avut numeroase concerte (unde cântau și coveruri după trupe celebre precum AC/DC, Aerosmith sau Guns’N’Roses). Din 1994, după ce a lucrat patru ani ca inginer electronist în domeniul echipamentelor audio, a devenit programator software, dar, ca hobby, cânta și azi în diverse trupe și, încă, se mai ocupă de construirea echipamentelor electronice pentru chitară.

Interviu:

Reporter: De ce ați ales trupa Creedence Clearwater Revival ca model pentru a forma o trupă tribute?

Miklos: Am ales trupa Creedence Clearwater Revival deoarece muzica lor înveselește publicul și îl face să danseze, dar, bineînțeles, suntem și fani ai formației.

R: Cum sunt văzute trupele tribute în Ungaria? În Romania, acest fenomen este nou.

Miklos: În Ungaria, trupele tribute au fanii lor. Bineînțeles, nu la toți le place, dar, din fericire, cei care vin la concert vin cu idolii lor în minte și se simt bine ascultând muzica lor interpretată de noi.

R: Ce experiență muzicală au membrii formației Creedence Clearwater Reborn?

Miklos: Trei dintre noi (Laszlo, Tamas și cu mine) avem ceva ani de când cântăm în diverse trupe și ne cunoaștem demult și Marcel este un tânăr talentat la început de cariera – are doar 17 ani. Împreună cu basistul Tamas Kajtar am cântat (eu la chitara) în trupele Damned Road și Bon’s Scotch Band și Laslo Csakvari (voce/chitara), împreună cu Tamas au cantat în Room Service – Brian Adams Tribute Band și Station – U2 Tribute Band. Unele dintre aceste formații sunt active și în prezent.

R: Căte concerte ați avut în ultima perioadă?

Miklos: Am avut destul de multe concerte, atât în aer liber cât și în cluburi. O să avem și în iarna asta, atât în Budapesta cât și în alte orașe din Ungaria, dar, cel mai important, va fi concertul de la Lugoj, de Revelion, o mare onoare pentru noi.

R: Ce știi despre Lugoj?

Miklos: Știu că simbolul orașului Lugoj este un pod de fier și că este orașul în care s-a născut marele actor Bela Lugosi. Doi dintre noi(Laszlo si Tamas) au mai concertat acum 3 ani la Lugoj, tot de Revelion, cu formația Station-U2 Tribute Band. Au fost foarte plăcut surprinși de atmosfera creată de publicul lugojean.

R: Un mesaj pentru lugojeni?

Miklos: Îi așteptăm cu drag pe lugojeni la concert, să pășim în noul an împreună pe muzica trupei Creedence Clearwater Reborn.

Trupa  Creedence Clearwater Reborn (Budapesta, Ungaria)- CCR tribute band:

Miklos Jurisits – chitara; Csakvari Laszlo – voce/chitara;  Kajtar Tamas – bass; Jurisits Marcell – tobe.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: