Interviu acordat de Nicu Covaci, liderul formației Phoenix, 19.09.2015.

covaci-1451917-mediafax-fot

 

Augustin Bercean: D-le Nicu Covaci, după mai bine de 40 de ani vă reîntoarceți să concertați la Lugoj. Ce amintiri aveți de la ultimele concerte susținute în Lugoj?

Nicu Covaci: Dragii mei, amintirile se șterg cu timpul, impresiile rămân…..Îmi aduc aminte de perioada în care cântam în Banat nu numai concerte, dar și în sate eram invitați, la Rugă !!! Eram apreciați din toate părțile. Cum ziceam noi……..TĂT BANATU-I FRUNCIA……desigur că ne simțeam cel mai bine acasă!!!

A.B: Dacă ar fi să alegeți formula ideală Phoenix, compusă din muzicienii care s-au perindat prin formație în cei peste 50 de ani, care ar fi aceasta?

N.C.: E greu de spus …. Prin Phoenix au trecut în 50 de ani vreo 40 de interpreți…….. Desigur că am căutat pe cei mai buni dintre ei……..Dar…..E una sa ai talent , este alta să ai educație și voința de a lupta, indiferent de greutățile ce ți se pun în cale…….Așa că unii au rezistat un an, alții trei, alții s-au dat bătuți după câteva luni…….Au rămas lângă mine cei mai corecți și mai buni, Sepi, Volker, Dzidek și mai  sunt mândru de cei noi… Costin Adam, Andrei Cerbu, Flavius Hosu, Marc Tint

A.B:Anul trecut ați lansat un nou disc, “Vino, Țepeș!”. Cum a fost el primit de public? Mai există încă diferențe mari între promoterii români și cei “de afară”?

N.C.: Din păcate, un asemenea disc este necesar pentru a întări șira spinării la români, dar……..piața s-a schimbat, noi avem dușmani mulți, nu suntem în medii și oamenii, care au sărăcit, își trag de pe internet, pe gratis,tot ce vor…..deci nu se mai vând discuri și noi doar investim!!! Oricum, mă bucur că aud aprecieri de la puținii care l-au ascultat.

A.B: Cât de greu e să susții un concert “live” în România?

N.C.: La ora aceasta, când ARIA nu mai funcționează, este greu, căci s-au făcut cuiburi de șarlatani care doar spală bani. Nu faci jocurile cu ei, nu mai ai șanse să îți practici meseria!!!

A.B: Sunteți un artist complet, muzician, pictor și scriitor. Cum este privit artistul “afară” și cum este el privit în România ?

N.C.: Așa cum am spus, am avut și am în continuare mulți care mă urăsc, dar i-am ignorant întotdeauna și am făcut ceea ce eram convins că este mai bine pentru țara mea. În afară suntem apreciați pentru interpretare, căci cei mai mulți nu înțeleg mesajul……..în Romania suntem INTERPRETAȚI,  căci se înțelege mesajul!!!

A.B:Concertul de la Lugoj va conține melodii din întreaga discografie Phoenix, inclusiv din perioada “beat”? 

N.C.: Desigur că la Lugoj, unde nu am apărut de atâta vreme , vom încerca să aducem aminte publicului, care se mai identifică cu mesajul nostru, piesele cunoscute și iubite, dar vom cânta și cele noi și supărate!!!

A.B :Un mesaj pentru lugojeni:

N.C.: Mesajul acesta nu este doar pentru lugojeni, ci pentru TOȚI:

GASIȚI-VĂ ȘIRA SPINĂRII ȘI INVĂȚAȚI SĂ SPUNEȚI  NU!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: