10 ani de blues, jazz si rock, la Lugoj, sarbatoriti cu un concert tribute Pink Floyd

Vineri , 12 aprilie 2019, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Municipal va avea loc concertul formatiei Speak Floyd, concert dedicat celor 10 ani de la organizarea primei editii a festivalului de blues, de la Lugoj

            „Anul acesta se împlinesc 10 ani de la prima ediție a Festivalului Internațional de Blues, BluesFest. Practic, la Lugoj, acela a fost momentul când au început să fie organizate festivaluri de blues, jazz, rock și, de puțin timp, folk; până în acel an, în Lugoj, erau organizate doar Festivalurile de Canto, Cor, Teatru și Folclor. În 2009, împreună cu administrația lugojeană, am regândit oferta culturală a Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, adăugând aceste festivaluri, sau Gale, cu genuri muzicale inexistente până atunci. Cum ar fi fost mai complicat să organizăm un spectacol, care să conțină concerte de jazz, blues sau rock, pentru a celebra cei 10 ani, am hotărât să aducem pe Speak Floyd, una dintre cele mai bune trupe tribute din Romania, să prezinte albumul The Dark Side of the Moon, al trupei Pink Floyd, album care conține si blues si jazz și care, practic, este rock… Cred că fanii acestor genuri muzicale, alături de fanii trupei Pink Floyd, vor fi, cel puțin, mulțumiți”, a declarat Augustin Bercean, referent la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj.
Trupa clujeana tribute Pink Floyd, Speak Floyd,  va prezenta, in prima parte a concertului, albumul “The Dark Side of the Moon”, albumul ce ocupă poziția a cincea în ierarhia celor mai bine vândute albume în întreaga lume. In partea a doua, muzicienii clujeni vor prezenta si alte hit-uri ale trupei Pink Floyd.

“Noi nu ne consideram o trupa de cover, noi suntem o trupa tribute, adica incercam sa-i omagiem pe maestrii nostri. Noi nu mergem sa cantam la party-uri, unde sa danseze lumea. Credem in muzica aceasta foarte profund. Nu doar o cantam, ci vrem sa stim totul despre ei. Ne uitam la documentare, citim carti cu si despre Pink Floyd, suntem foarte atenti la orientarile lor politice, sociale, ii urmarim foarte indeaproape. Pe de alta parte, avem si noi o mica contributie a noastra, personala, solo-urile nu sunt chiar 1/1, o nota mai vine si de la Laczi din mana, dar, cum spunea cineva, noi pastram spiritul, care este acelasi cu al formatiei Pink Floyd.” A declarat Sandy Deac, liderul formatiei Speak Floyd.

Concertul Speak Floyd va fi mai mult decat simplu concert, va fi un spectacol de lumini si sunet, cu opt muzicieni pe scena, si care va tine mai mult de doua ore.

„Turneul «Dark side of the moon» este un adevărat tur de forță, fiecare concert având o durată de mai bine de 2 ore, împărțit în două reprize. Prima parte conține în întregime celebrul album al formației Pink Floyd, care este interpretat de către cei 8 muzicieni de pe scenă într-o manieră cât mai apropiată de varianta de studio a acestuia. În partea a doua, sunt grupate cele mai cunoscute creații ale muzicienilor britanici, începând cu «Shine On You Crazy Diamond», dar și piese de pe albumele «A Momentary Lapse of Reason», «The Division Bell», dar mai ales de pe mult indrăgitul «The Wall». Concertul este insoțit pe toată durata sa de proiecții video care au fost realizate de prietenul nostru, Calin Chiorean, special pentru acest turneu. Ca arsenal tehnic, pe scenă sunt 5 sintetizatoare, două chitări acustice, trei chitări electrice, un set «custom» de tobe, special configurat pentru acest show și multe alte surse de sunet – în final, rezultând peste 36 de canale de sunete în configurația de mixaj. Probele de sunet durează minim trei ore, motiv pentru care, la fiecare concert, echipa se deplasează cu o zi înainte de eveniment pentru ca totul să iasă perfect. Ne dorim foarte mult ca iubitorii trupei Pink Floyd din Lugoj (și imprejurimi) să rămână cu amintiri frumoase și intense de la concertul nostru!”, a declarat Ovidiu Buhățel, managerul trupei Speak Floyd.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: