„Eu nu am venit în politică pentru privilegii”- a declarat Paul David, consilier local lugojean

În Revista presei lugojene (se poate accesa link), din 13-19.05.2021, încheiam cu un comentariu referitor la suma de bani alocată achiziționării de tablete pentru consilierii locali. Mi-a plăcut declarația consilierului care s-a opus acestei achiziții. De peste 25 de ani urmăresc viața politică locală, dar o asemenea atitudine nu am mai întâlnit. Așa că, am pus mâna pe telefon și am purtat un scurt dialog cu el. Trebuia, cumva, să punctez acest gest politic inedit. Numele lui este Paul David, are 32 de ani și este absolvent al Politehnicii din Timișoara – secția Mecanică, specializare „mașini hidraulice”. Actualmente, inginer la Autoliv Lugoj.

Cum te-ai decis să intri în politică?

Sincer, în politică am intrat mai mult de „ciudă”, pentru că am observat că nu merg lucrurile.

Și când ai observat tu că nu merg lucrurile?

Asta am observat mai demult, doar că mi-a trebuit ceva timp să recunosc că altceva nu am ce să fac și să-mi fac curaj să fac acest pas. Doar să stai și să zici: ”Măi, nu-i bine, nu merge”, îi ușor, dar degeaba.

Adevărul e că singurul mod în care poți face politică la nivel local e să te duci la vot, din patru în patru ani…

Din păcate, nici acolo nu merge lumea, dar se plânge. E ușor să te plângi, mai greu e să faci pasul acela, adică ”hai să facem ceva!”. Cu plânsul nu merge, trebuie făcut ceva concret!

În ce an te-ai hotărât să devii politician?

Acum doi ani, în decembrie, 2019.

Și cum de ai ales USR?

Acolo m-am regăsit. Este cel mai aproape de mentalitatea mea, pentru că USR este un partid, în general, plin cu corporatiști. Și eu lucrez la o multinațională, la Autoliv, unde, practic, este o altă lume, din punct de vedere al organizării. Este un sistem foarte eficient, care nu se compară cu ce se întâmplă în administrație sau în zona politicului. Sunt foarte multe lucruri pe care am putea să le punem în aplicare, preluate de la acest sistem. Sincer, lucru care m-a deranjat foarte tare și pentru care m-am decis efectiv să intru în politică a fost faptul că stau la etajul IV și mereu nu am apă. M-am găndit că poate, dacă devin consilier local, pot să fac ceva concret să remediez acest lucru.

Este un motiv destul de bun pentru a te implica în politica locală 😂

Ei, asta cu apa a fost una dintre supărări. Cel mai mult mă supără cum arată orașul. Eu am lucrat doi ani în Timișoara. E aiurea. În Lugoj nu ai ce să faci. Efectiv, nu ai ce să faci.

Cum percepi tu viața politică din interiorul ei? Atitudinea ta din ședința de consiliu, referitoare la achiziționarea tabletelor pentru consilieri, a fost un gest personal sau a fost o strategie a partidului?

Și da și nu. Am avut o discuție cu Dana Țepeș, pe acestă temă, dar, din păcate, nu am ajuns să vorbesc și cu Ernest Vari (colegii de partid din Consiliul local). În mod normal, toate deciziile noastre sunt discutate înainte, dar, de această dată, chiar nu am ajuns să vorbesc cu Ernest. De aceea am votat „pentru” doar eu și Dana. Pe mine m-a deranjat că am fost doar doi din 19. Sunt de acord, da, este nevoie să digitalizezi, să reduci consumul de hârtie – le înțeleg și punctul de vedere al celor de la PNL, dar, înainte de acest lucru, ar fi trebuit să ne ocupăm de o semnătură digitală, și de un cloud pentru stocare. Sunt alte lucruri pe care le puteam face înainte.

Pe mine scuza invocată cu reducerea consumului de hârtie m-a făcut să zâmbesc, cel puțin…

Repet, înțeleg și acest punct de vedere, este bine să ai totul digital, dar, înainte, să ne ocupăm și de alte chestii mai importante. Fără semnătură digitală, tot trebuie să printezi hârtia, așa că nu văd unde este economia…

Cum ți se pare suma votată pentru achiziția lor? 40.000 de lei pentru 19 tablete, ar ieși undeva peste 2000 de lei/tabletă.

În buget se trece, de regulă, un preț maximal. Nu înseamnă că toată suma va fi folosită.

A, da? Dar poate fi și folosită

Într-adevăr…

Poate, în funție de ce fel de tablete vor veni, le vom putea folosi și pentru vot.

Revenind la gestul tău. Cred că în istoria politică locală ești caz unic, un consilier local care se opune unui privilegiu. Acest fapt, cel puțin din câte știu eu, nu s-a mai întâmplat.

Eu nu am venit în politică pentru privilegii.

Mulțumesc, Paul David, pentru dialog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: