Revista presei lugojene (24-30.06.2021)

Vreau să precizez că aceasta este revista presei SCRISE lugojene, de aceea știrile pe care le prezint (și comentez) sunt doar cele din Săptămânalele Redeșteptarea și Actualitatea. Nu comentez știrile apărute pe site-uri sau bârfe. Dacă informațiile nu apar în cele două ziare, nu există, practic, pentru mine. Momentan, așa va rămâne. Pe viitor, nu știu, poate voi folosi și alte surse de informare, dar atunci voi schimba denumirea rubricii. 😉

Inainte de a începe, vă prezint un nou caz, care necesită ajutor, din Săptămânalul Redeșteptarea. Este vorba de Otilia, o fetiță de trei ani și jumătate, care nevoie de o sumă de bani, pentru a se lupta cu cancerul. Nu este din Lugoj, este din București, dar nu cred că acest lucru are vreo relevanță. Cei care doresc să o ajute, pot face donații în conturile: RO28BTRL04501203S89584XX, pentru lei, RO03BTRL04504203S89584XX, pentru euro, și SWIFT BTRL022, deschise la Banca Transilvania, pe numele Paul Oncesu.

Augustin Bercean

Săptămânalul Redeșteptarea ne prezintă mai noul CAZ Ocico, ca primă știre. Îi spun „cazul” Ocico, pentru că, la căt se vorbește despre el, pare o problemă de importanță majoră pentru oraș. Știrea prezintă argumentația primarului pentru decizia pe care a luat-o, de a închide târgul. La baza ei, după cum e scris, stă dorința de a organiza mai bine întreaga situație, de la venirea comercianților, până la plecarea lor. E o decizie luată pentru liniștea și confortul cetățenilor din acea zonă. Pare un argument viabil, dar, altceva mi-a atras atenția: printre altele, primarul declară ”Drept dovadă că nu am fost împortiva târgului e faptul că l-am deschis la 1 iunie, când încă nu erau foarte clare cerințele”. Această declarație, împreună cu cea a premierului Câțu, care a declarat că „de la 1IULIE se va permite redeschiderea târgurilor”, mă pune puțin pe gânduri. Oare care o fi adevăratul motiv al închiderii? Legalitatea sau empatia pentru cetățenii din zonă?

În paginile de actualitate se vorbește, din nou, de Meridian 22 și nou înființatul Serviciu de Apă și Canal. Se pare că s-a găsit rezolvare pentru această problemă complicată cu care ne confruntăm (aici sunt de acord cu sintagma „greaua moștenire”, dar aș mai adăuga și „scumpa”…). Cât timp Meridianul se va afla în insolvență, Societatea se pregătește, e scris în știre. Sună a schimbare între sportivi, într-un meci de fotbal (sau volei!), dar nu contează, principalul e ca Serviciul să se pregătească bine, să facă față în viitor.

Aflăm, cu bucurie, că Asociația Civilug a reușit să primească finanțare de la Consiliul Județean, pentru proiectul „Orășelul Siguranței MINI LUG”. Sistemul de alegere, din punctul meu de vedere, este unul ultra idiot. El se bazează pe voturi online. Asta imi suna a Eurovision, o altă competiție complet imbecilă. Nu poți lăsa alegerea proiectelor pe seama unor voturi subiective. Mai sunt puși si în situații penibile cei care le-au gândit, să cerșească voturi de la populație. Nu e deloc ok. Oricum, felicitări Civilug!

Tot în paginile de actualitate ne este prezentată situația mizeră (la propriu!) în care se află stațiile de autobuz, suntem anunțați că se scumpesc biletele la cinematograf și este pus un semn de întrebare în titlul știrii despre lucrările din centru. Hmmm, cam mult negativism…

În pagina de educație este vorba despre grădinițe. O parte a lor (și o parte a creșelor) vor fi deschise și în vacanță. O veste bună pentru părinți! Aflăm că s-a inugurat grădinița maghiară din oraș (moment numai bun de tăiat o panglică, în sfârșit!), fapt ce a scos tot ce este mai „frumos” din naționaliștii locali. Din păcate, căt am văzut la comentariile de pe net, sunt mulți. Mulți și … .

La Cultură, aflăm că va fi reabilitată Casa Vidu (lucru bun, dacă e să ne raportăm la Casa Bredicenilor, la câte acțiuni culturale au fost organizate acolo). Primarul își dorește să nu fie doar muzeu, ci și o „secție” a Școlii de Arte. Eu mi-aș dori să reabiliteze Școala de Arte „Remus Tașcău”, edificiu lăsat de ani buni în paragină, pe interior. Și dacă tot vorbim de Școala de Arte, din câte știu eu, la ora actuală nu numai că nu are secții, dar nu are nici profesori…

În pagina de sport, în sfârșit vești despre volei! Ambiții mari pentru voleiul lugojean. Sperăm ca încrederea care i-a fost acordată, de către Primăria Lugoj, atât logistic cât și financiar, să dea roade!

Lipsește cu desăvârșire rubrica: „Povești, locuri și oameni de altă dată”, a lui Cristian Ghinea. Sper că doar numărul acesta, pentru că este o rubrică foarte interesantă și mereu bine scrisă de Cristian Ghinea.

Ziarul Actualitatea ne anunță că au fost anunțați de la Primărie că se face dezinsecția aeriană. Ea va avea loc în zilele de 25 și 26 iunie, între orele 18-21. Un anunț pe post de știrea zilei. Sperăm să nu plouă… Apropo de ploaie, singura „știre” care mi-a atras privirea e cea din pagina 6, și e vorba despre vremea în Lugoj. Frumoasă poză! 😊

Atât. Acestea au fost știrile care mi-au atras atenția. Nu uitați să cumpărați Redeșteptarea și Actualitatea!

P.S. Poza tot a lui Cristi Vețan este. Are talent, trebuie să recunosc!😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: