Primarul Claudiu Buciu recunoaște: „medicul chirurg Erwin Floroni știe mai bine cum trebuie făcut și ce este legal”- Revista presei lugojene (18-24.11.2021)

În sfârșit, o săptămână plină de evenimente! Scandal politic în mediu online, decizii sociale bizare ale administrației locale și, pentru prima dată, cel puțin de când este primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu recunoaște că a greșit. Dacă vă place ce citiți, dați și un „share”, pe pagina personală, a acestui articol, va avea mai multă lume șansa de a-l citi. Dar să le luăm pe rând:

Augustin Bercean
  • Săptămânalul Redeșteptarea își alege ca știre principală investiția care va fi făcută la Spitalul Municipal. Titlul este „Investiție record” și subtitlul „Aproape 5 milioane de euro pentru Spitalul Municipal Lugoj, de la UE”. Sună frumos, nu? Problema este că, până să apară știrea aceasta în ziar, cei de la Redeșteptarea au cam „terfelit” această informație, prin mediul online. Am scris despre asta în Comentariile Săptămânii, de săptămâna trecută (vezi AICI). Cu acest articol, redactorii de la Redeșteptarea au mai încercat să „dreagă” ceva din imaginea jurnalistică șifonată. Articolul, chiar dacă mai are mici „derapaje”, este bine scris și prezintă o informație în totalitatea ei. Dacă nu ar fi fost făcute acele „experimente” în online, chiar că i-aș fi lăudat 😊.
  • În pagina 3, cu titlul știrii „Discuții aprinse! Desființarea Cantinei de Ajutor Social a generat dezbateri aprige în Consiliul Local”, este prezentat modul cum s-a desfășurat, în ședința de consiliu local, acest vot, al desființării Cantinei de Ajutor Social, și discuțiile aferente. Sincer, discuțiile au fost mult mai aprinse în mediul online, decât la acea ședință (chiar am urmărit ședința!). Este subiectul pe care îl voi dezvolta în Comentariile Săptămânii duminica aceasta, așa că voi scrie acolo, tot ce am de spus.
  • În pagina 4, este vorba despre un alt subiect recent discutat în ultima ședință de consilu. Este vorba de aprobarea statului de funcții de la nou înființata Socitate lugojeană. Titlul este „Reorganizarea administrației locale continuă! A fost înființată Societatea de Administrare a Patrimoniului Lugoj.” Practic, Societatea este înființată de prin luna octombrie, la această ședință consilierii votând doar organigrama și statul de funcții, dar, na, este un amănunt mai puțin important. Ce mi-a atras atenția însă la această știre este catalogarea ei ca „Cel mai important punct de pe ordinea de zi (…) ” al ședinței. Wow, să afirmi că aprobarea unui stat de funcții și a unei organigrame sunt mai importante decât desființarea Cantinei de Ajutor Social, este un punct de vedere care, cel puțin pe mine, mă miră… Mă rog, fiecare cu viziunea proprie asupra „importanței” subiectelor administrative.
  • Și, DA, o știre care mi-a făcut ziua mai frumoasă! Chiar dacă nu este pomenit numele meu sau site-ul http://www.augustinbercean.com, Primarul Claudiu Buciu mi-a „dedicat” o declarație 😁. Este vorba de știrea „Rămânem cu ciorile! Primăria Lugoj renunță la șoimii pentru îndepărtarea zburătoarelor”. În știre, primarul Claudiu Buciu declară următoarele: „Am anulat folosirea șoimilor pentru a îndepărta ciorile de pe raza orașului, conformându-ne astfel criticilor care ne-au avertizat că am folosi o metodă ilegală. Din păcate, altă soluție mai bună nu există. Păsările sunt protejate de lege și nu pot fi eliminate. (…) Datorită indicațiilor prețioase prezentate în spațiul public de domnul chirurg Erwin Floroni, care știe mai bine cum trebuie făcut și ce este legal, crescătorul cu care am stabilit o colaborare ne-a anunțat că nu mai vrea să participe, pentru că nu vrea să aibă probleme cu cei care sunt împotrivă sau mai rău să se ajungă în instanță”. Aceasta a fost declarația primarului Claudiu Buciu. Adică, din câte am înțeles eu, primarul a hotărât să anuleze punerea în practică a unei ilegalități, după ce a citit declarația medicului Erwin Floroni pe site-ul http://www.augustinbercean.com (denumit în declarație „spațiul public”😉) . Subiectul respectiv, sau, mai bine zis, demonstrația ilegalității acestei „soluții” am făcut-o în Comentariile săptămânii (10-16.10.2021), vezi articolul AICI. Este de apreciat, totuși, că recunoaște că „domnul chirurg Erwin Floroni”, viitorul principal contracandidat la alegerile locale din 2024, „știe mai bine cum trebuie făcut și ce este legal”. Să recunoști acest lucru, da, ai nevoie de un caracter puternic!😁 A, și …cu plăcere, că am scris la timp articolul și nu ați comis o ilegalitate. În România, braconajul se pedepsește cu dosar penal. Puteți să-mi mulțumiți și domnia voastră, dar și domnul crescător de șoimi. Lăsând gluma la o parte, încep să am din ce în ce mai multe dubii față de „soluțiile legale” pe care le găsește administrația locală. Să beneficiezi de o armată de colegi cu studii juridice, să ai un Birou juridic și, totuși, să promovezi o ilegalitate ca fiind „singura soluție”, este destul de grav…
  • Pagina 7, aparține în exclusivitate declarațiilor primarului Claudiu Buciu (și eu sunt acuzat că vorbesc doar de primar…). Este vorba despre situația Societății Meridian 22, în știrea „Marea provocare! Creșterea prețurilor la energie electrică și gaz pune în pericol scoaterea din insolvență a Societății Meridian 22” (chiar, de nou înființata, cu surle și trâmbițe, cu directori din Qatar și mai știu eu ce, Societate Apă și Canal, se mai știe ceva?), despre gurile de canal care se surpă, în știrea „ Se surpă gurile de canalizare de pe drumurile lugojene” și despre presupusele ilegalitățile, descoperite de administrația Buciu, făcute de administrația Boldea, în știrea „Noua rețea de apă, blocată în instanță pentru decontări suspecte”.
  • În pagina de cultură, mi-au atras atenția două știri. Este vorba despre deschiderea noii librării lugojene „Anima” și apariția unei cărți foarte utile lugojenilor, semnată de către profesorul Horațiu Suciu, intitulată „ O istorie a Lugojului, pentru uzul celor tineri”.
  • În pagina de sport este prezentată, în știrea „De aur și bronz! Încă o dată, tricoul de campion național la lupte greco-romane juniori a ajuns la Lugoj”, o nouă performanță, la nivel de juniori, a sportivilor de la Clubul Sportiv Municipal Lugoj.

Atât din Redeșteptarea. Am scris cam mult, dar, cum am spus, au fost și multe subiecte 😊.

www.augustinbercean.com
  • Săptămânalul Actualitatea prezintă, ca primă știre, disputa din online a președintelui PSD -filiala Lugoj, Călin Dobra, și primarul Claudiu Buciu. Titlul este „Atacuri dure între Dobra și Buciu”. Amintindu-și, cred, că e și ziarist, nu doar poet, Nicolae Silade povestește despre conflictul izbucnit între cele două pesonalități politice locale, pe subiectul desființării Cantinei de Ajutor Social. Prima „mișcare” a făcut-o Călin Dobra (vezi AICI), care, într-o declarație postată pe pagina sa oficială, descrie desființarea Cantinei de Ajutor Social de către Primăria Lugoj, ca fiind un caz social deosebit de grav. Primarul Claudiu Buciu nu s-a lăsat mult așteptat, acesta postând rapid un răspuns pe pagina sa personală de Facebook (vezi AICI) în care, pe lângă motivația gestului desființării, a mai adăugat și un atac destul de dur la adresa reprezentațiilor PSD Lugoj, care „au lucrat toată viața la stat și care ne predau social-democrația din Mercedes S-Klasse ori din vilă cu piscină”. Tot în acea declarație, au urmat ridiculizarea titulaturii de „doctor” a președintelui PSD Lugoj, aluzii la anumite avantaje de care acesta ar fi beneficiat gratuit de la Societatea Meridian 22 și la faptul că a deținut Ștrandul de pe Insulă „contra unei chirii de 100 de euro pe lună” și multe, multe altele… V-am spus, acum o săptămână, în Comentariile săptămânii (vezi AICI), că a început „războiul”? A început, și încă tare! Încet, încet, se angrenează și presa, mai ales cea online, în el.

Pentru că am scris și așa destul de mult și cititul nu mai e demult la modă, mă opresc aici. Cumpărați cele două săptămânale, Redeșteptarea și Actualitatea, pentru mai multe informații. Să aveți un weekend frumos!

P.S. Poza principală e al lui Cristian Vețan!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: