„Introspecție”- primul album de studio al chitaristului lugojean Adrian Sidoreanu

„Prin crearea acestui material audio, doresc să mă dăruiesc prietenilor, apropiaților și iubitorilor acestui gen”

Adrian Sidoreanu

Albumul „Introspecție” al lui Adrian Sidoreanu era demult așteptat . NiIvelul artistic și repertoriul pe care deja le prezenta în concerte impuneau acest lucru. Ascultându-l, am fost plăcut surprins de sinceritatea pe care o emană. Repertoriul ales pe acest disc este format din lucrări specifice pentru chitară clasică ale unor compozitori celebri și din transpuneri pentru chitară clasică ale unor piese foarte cunoscute. Un album dedicat de către muzician celor dragi, adică tuturor celor care iubesc muzica.

Adi, de când te-ai gândit să faci acest CD?

Cam cu o jumătate de an înainte.

Până acum o jumătate de an nu ai avut niciun gând în acest sens?

Nu, deloc. Poate m-a influențat și pandemia asta… Ce m-a determinat să imprim acest CD a fost volumul destul de mare al repertoriului pe care l-am acumulat. Acest CD ar fi trebuit, cred eu, să existe de mai demult, dar, știi cum e, lucrurile vin toate la timpul lor.

Când te-ai gândit să imprimi, știai că nu prea poți să te bazezi pe multă lume care să te ajute din punct de vedere tehnic. Totuși, te-ai încumetat să faci acest lucru.

Da, e adevărat. Nu știam dacă pot să duc totul până la capăt . A fost o „încercare”, de la zi la zi.

Este un „home made”, nu?

Exact.

Un rol foarte important în realizarea lui l-a avut fiul tău, Andrei, care are doar 14 ani!

Inițial m-am gândit la câteva persoane care m-ar fi putut ajuta, dar n-a fost să fie, așa că totul este făcut de Andrei și de către mine. Apreciez enorm ajutorul lui, fără el nu aș fi putut imprima acest CD.

Chiar am fost impresinat de cât de bine e înregistrat. Dacă nu ar fi fost pandemia, bănuiesc că ai fi făcut o lansare a CD-ului. Când va trece, te vei gândi să mai faci lansarea?

Poate, nu știu exact.

Cum ai ales piesele de pe CD?

În primul rând am ales un repertoriu mai ușor, poate puțin comercial, gândindu-mă la cei care îl vor asculta. Nu am vrut să imprim piese „grele”, care să îndepărteze publicul. Acesta a fost unul dintre criterii. Un alt criteriu a fost melancolia. Am ales piese melancolice, romantice, care pornesc din „minor”. Bine, după 3-4 piese, am ales și câte una mai „ritmată”😊 . Cei care l-au ascultat până acum mi-au reproșat că este prea melancolic… Ordinea pieselor pe CD a fost gândită în funcție de „vârsta” lor, cele mai vechi fiind primele.

Titlul albumului, Introspecție, ce reprezintă, de fapt?

În primul rând îmi place foarte mult acest termen și cum sună, dar și ceea ce semnifică el. Îmi place ideea de introspecție, deoarece, când faci acest lucru, uiți de tot ce e în jurul tău și te concentrezi doar la ce este în tine. Muzica este un instrument care ajută la introspecție.

Ce urmează, după acest prim CD?

Urmează al doilea 😂. Am gândit deja și cel de-al doilea CD. El va fi în genul „fingerstyle”, cu transpuneri din rock, jazz, mă rog, un „world music” comercial.

Când va fi gata?

Anul viitor.

Cum poate fi obținut CD-ul „Introspecție”?

Acest CD a fost conceput și gândit pentru a fi dat celor apropiați. El nu are un preț și nu poate fi cumpărat. Cine și-l dorește, mă poate contacta pe pagina mea de Facebook, , pâna la finalul acestui an, și va primi cadou, din partea mea, un exemplar. Adresa e https://www.facebook.com/adrian.sidoreanu

Adi, felicitări pentru album!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: