Primarul Claudiu Buciu nu suportă concurența!-Revista presei lugojene (13-19.01.2022)

Se vede că au început „conferințele” cu jurnaliștii locali, că au apărut mai multe informații prin presa locală. Că sunt ele interesante sau nu, asta decid cei care cumpără/sau nu ziarele, „intră”/ sau nu pe site-uri. Ca un numitor comun, cam toate informațiile provin din același birou și au timpul verbelor la viitor😊. Asta e, nu ai ce face, oraș mic, cu evenimente puține…

Augustin Bercean
  • Informația principală a săptămânii, transformată în știri de toate ziarele și site-urile locale, este cea referitoare la viitoarea schimbare a șefului Poliției Locale. Deranjat, poate, că într-un top al înjurăturilor, uneori, Poliția Locală întrece administrația orașului, primarul Claudiu Buciu s-a gândit să „decapiteze” concurența. Acesta a declarat în Săptămânalul Redeșteptarea că: „Sunt la fel de nemulțumit ca și lugojenii de activitatea Poliției Locale. De aceea o să iau în considerare schimbarea conducerii, în cel mai scurt timp.” Doamne, ce seamănă cu declarațiile lui Gigi Becali 😂. Și la fotbal se speră mereu că schimbarea antrenorului rezolvă problema echipei, dar nu întotdeauna e așa… Vedem ce o fi. Luna februarie va fi o lună interesantă, plină de inițiative ale administrației locale. Se preconizează multe, multe organizări și reorganizări, înființări și desființări😁.
  • În Săptămânalul Redeșteptarea reapare problema terenului de lângă Centura ocolitoare a orașului, pe care Primăria dorește să îl achiziționeze. Știrea are titlul „Frână în Consiliul Local! Primăria nu renunță la proiectul sensului giratoriu de pe centura ocolitoare” (vezi știrea AICI). Și acum, ca în ședința de Consiliu, Primăria nu prezintă niciun document legal care să justifice cumpărarea acelui teren. În afară de o înțelegere cu proprietarul „care a fost de acord să ne vândă la un preț bun”- după cum a declarat primarul, sunt doar vorbe. Din câte îmi amintesc eu, acei consilieri care nu au fost de acord cu achiziția cereau documente care să ateste necesitatea cumpărării, dar nu a reușit nimeni să le arate ceva…
  • O altă știre care a făcut ceva vâlvă în media locală este cea referitoare la presupusa fraudă pe care ar fi comis-o conducerea Școlii Gimnaziale Nr. 3. Informația am luat-o din știrea apărută în Lugoj info, „Petrecerea de la Școala 3 s-a transformat în oră de…fitness. Anchetă penală după ce conducerea școlii ar fi venit la primărie cu niște documente false” (vezi știrea AICI). Din câte am citit, conducerea școlii a trimis la primărie un contract de închiriere ștampilat cu o ștampilă care nu exista la data la care a fost semnat contractul. Primarul, atent la toate detaliile, a sesizat poliția pentru verificarea legalității. Probleme mari cu școlile astea…
  • Redactorii de la Lugojeanul readuc în discuție starea în care se află Centrul orașului. „Când se reabilitează centrul Lugojului, “moștenirea” lăsată de fosta administrație a orașului”-vezi știrea AICI. De fapt, sunt declarațiile primarului Claudiu Buciu referitoare la acest subiect. Domnia sa, pe lângă scuzele adresate lugojenilor (dacă nu e vina lui, de ce își cere scuze?) spune că „va mai dura cel puțin până la sfârșitul acestui an și cel mult până în vara viitoare”. Deci, un nou termen pentru finalizare: vara viitoare!
  • La cultură, mi-au atras atenția două reportaje. În Săptămânalul Actualitatea, Dan Timaru ni-l reamintește pe Lușu Penescu, unul dintre cei mai emblematici muzicieni lugojeni. În Săptămânalul Redeșteptarea, Cristian Ghinea ni-l prezintă pe noul producător muzical, Andi Grasu, care „a pus pe picioare o Casă de producție pentru cântăreții consacrații sau în devenire”. Felicitări ambilor artiști lugojeni!
  • La sport, două știri mai interesante, ambele din Săptămânalul Redeșteptarea. Situația echipei de volei lugojene la început de drum este descrisă de către Leontin Tîrziu în articolul „Caruselul Divizia A1, Cupa României, CEV Challenge Cup se pune în mișcare! Volei Alba Blaj, primul adversar al anului”. Urez și eu succes echipei de volei! Să sperăm la un loc „mai sus” în campionat, totuși, față de tur. Locul 5 din 8 echipe, la cât s-a investit, nu e chiar de lăudat… Tot în Redeșteptarea, am aflat, din știrea „Condiții mai bune! Gimnaștii de la Lugoj au primit cel mai performant set de aparate”, că un set de aparate pentru antrenamente a fost transferat și acordat cu titlu gratuit, de la Centrul național pentru juniori Bistrița, echipei de gimnastică a Clubului Sportiv Municipal Lugoj. Echipamentul, chiar dacă are 10 ani vechime, este foarte performant și util gimnaștilor lugojeni. Felicitări celor care au fost implicați în această acțiune!
  • La final, comentez puțin editorialul semnat de Dan Timaru, din Săptămânalul Actualitatea, intitulat „Presa locală, cu bunele și relele ei”. Din ce am înțeles eu, semnatarul articolului este deranjat de cei care critică presa locală. O frază mi-a atras în mod special atenția: „De când cu democrația asta lăbărțată, tot cetățeanul a prins glas și, uite așa, ajungi să fii acuzat când scrii, că de ce scrii, sau dacă nu scrii, de ce nu scrii.” Eu aș spune puțin altfel. De când cu „democrația asta lăbărțată”, cam toată lumea ajunge să scrie „la jurnal” și să se autointituleze jurnalist…

Atât pentru această săptămână. Dacă v-a plăcut, dați și un „share”. Dacă nu v-a plăcut, ajunge și un „like” (parcă am mai spus gluma asta, nu? 😊) Un weekend fain vă doresc!

P.S. Principala poză e de la Cristian Vețan.

Un gând despre „Primarul Claudiu Buciu nu suportă concurența!-Revista presei lugojene (13-19.01.2022)

Adăugă-le pe ale tale

  1. Urmăresc de fiecare dată analiza presei lugojene și mărturisesc că o aștept cu mare plăcere. Ideea că în democrație ,,fiecare,, poate să facă pe jurnalistul și asta ar dăuna ,,cauzei,, nu cred că se susține, ba din contră, în democrație, chiar fiecare cetățean ar dreptul la opinie, că suntem sau nu de-acord cu ea. Așadar, suntem pe aceeași baricadă,chiar dacă poate, uneori, nu suntem de aceeași părere… Dar asta nu mă împiedică să lupt pentru dreptul tău la opinie și să-l respect.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: