Dacă scriu despre SPA-ul lugojean, mai sunt „pesedist”?😁- Comentariile săptămânii-I (25-30.01.2022)

Am mai scris despre SPA-ul lugojean și în „Revista presei lugojene”, de vineri (vezi articol AICI), dar, citind comentariile de la ultimul articol, pe care l-am postat în „Comentariile săptămânii”, cel intitulat „Cine este, cu adevărat, Claudiu Buciu?” (vezi articol AICI), am simțit nevoia să revin asupra subiectului. În câteva dintre acestea am fost acuzat că aș scrie doar ce nu place actualei administrații locale și nimic despre „greaua moștenire”. Așa că, hai să mai vorbesc încă o dată despre acest subiect, adică despre SPA-ul lugojean.

Augustin Bercean

Am mai spus, dar văd că trebuie să repet pentru unii, SPA-ul lugojean este una dintre cele mai proaste investiții realizate de către fosta administrație. Cu un cost de aproximativ 1 milion de euro, lucrarea a durat și mult și a fost și prost executată. Inaugurarea, din 2016, o consider unul dintre cele mai jenante momente din întreaga istorie a orașului. Am o vârstă la care am prins și defilările de 1 Mai și 23 August, Spartachiade, Cântări ale României etc, dar nimic nu s-a comparat cu acel moment penibil. O inaugurare „forțată” de alegerile locale din 2016, după care s-a pus lacătul pe clădire. Lacăt care este și acum. În 2020, la alegerile locale, un motiv în plus pentru care lugojenii au ales să schimbe conducerea orașului l-a constituit și această investiție, să-i spunem, cel puțin, ratată. Votul lor a oferit șansa altei persoane să administreze orașul. De atunci, toate investițiile au fost preluate de o nouă administrație, devenid „greaua moștenire”. Și Stația de epurare, și Baza de Agrement Ștrand, și fosta Cazarmă, de pe starda Banatului, și Ștrandul din Cotu Mic, și Podul pietonal, etc. Am putea vorbi despre toate, dar rămân doar la SPA. După un an de zile în care, cred eu, s-a studiat intens situația acestei investiții, actuala administrație a venit cu soluția demolării. O soluție destul de radicală. Decizia a fost destul de mediatizată în presa locală. Subiectul a apărut și pe postul național de televiziune Antena 3, într-un reportaj difuzat în cadrul emisiunii Observator. În acest reportaj, l-am urmărit pe actualul primar explicând reporteriței de la Antena 3 ce e bun și ce e rău, la SPA. Scuze, ce e rău, că, din câte am înțeles din explicațiile domniei sale, bun nu e nimic. Nu contest că nu este așa, nu sunt de meserie. Problema este că nici domnul primar nu este. Domnia sa este jurist, din câte știu eu (chiar, pe site-ul Primăriei sunt mai multe CV-uri, dar mai puțin cel al primarului…). Atunci, chiar este demolarea „unui milion de euro” soluția ideală? S-au încercat toate variantele tehnice pentru a face funcțională această investiție? Sunt aceste costuri, pentru remedierea defecțiunilor, mai mari decât cele ale unei eventuale demolări (și asta costă, și nu chiar puțin!) și a construirii unui bazin nou? Poate că sunt, dar parcă altfel ar suna acest verdict dat de profesioniști în domeniu. Parcă altfel ar fi arătat finalul reportajului cu primarul la birou, arătând acele documentații reporteriței, din care să reiasă, clar și justificat profesional, de ce „e mai bine să demolăm”. Cel puțin, asta este umila mea părere, a unui simplu blogger. Nu, nu sunt jurnalist, doar blogger😉. Ei, acuma că am scris despre SPA-ul lugojean, sper că am liniștit persoanele care își puneau întrebări despre apartenența mea, atât politică, cât și financiară, față de un anumit partid de opoziție. Aștept comentarii pe acest subiect pe site http://www.augustinbercean.com. O zi bună să aveți!

www.augustinbercean.com

P.S. Principala imagine aparține site-ului Antena3.ro

4 gânduri despre „Dacă scriu despre SPA-ul lugojean, mai sunt „pesedist”?😁- Comentariile săptămânii-I (25-30.01.2022)

Adăugă-le pe ale tale

 1. Nu este vorba daca esti sau nu,,pesedist”,este vorba că esti obiectiv în ceea ce scrii.Cat privește construcția ștrandului și spa-ul ar trebui sa scrii și de firmele care le-au construit,firme care cred că nu au avut nici o legătură cu astfel de construcții..Ce zici?

  Apreciază

  1. Nu a menționat domnul primar în reportaj numele lor, de ce aș face-o eu? Din câte știu, sunt firme de construcții, actrualmente intrate în faliment (insolvență). Lucrările au fost recepționate și aparțin acum Primăriei. Ar trebui justiția să spună ceva, dar văd că înafară de acuzele voalate ale primarului, nimic concret.

   Apreciază

 2. Sperantele noastre de ” mai bine ” au ramas …fara speranta. Am ales gresit , dar atunci nu puteam alege altceva . Sa speram din nou ca un alt candidat ar schimba lumea noastra , nu partidul ci omul conteaza . Omul care isi gospodareste bine casa , ferma , cred ca ar schimba si aspectul orasului !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: