AUR Lugoj a „spulberat” celelalte partide lugojene, într-un sondaj de opinie!!!-Comentariile săptămânii 1 (30.01-7.02.2022)

Rezultatul sondajului de opinie, pe care l-am creat vineri, în cadrul Revistei presei lugojene (vezi AICI), m-a luat complet prin surprindere. Știu, nu este un sondaj făcut corect sociologic, nu este reprezentativ pentru populația Lugojului (cea cu drept de vot, evident!), dar, totuși… AUR a „spulberat” concurența 😉.

Augustin Bercean

Lumea spune că cei de la AUR s-au mobilizat special pentru acest vot. Bun, și ce e rău în asta? Un rezultat bun în alegeri îl obține partidul care se mobilizeză cel mai bine și AUR Lugoj tocmai asta a făcut, s-a mobilizat exemplar. Așa arată rezultatul sondajului (cel puțin așa era la ora când scriu aceste rânduri, marți, 1 .02.2022):

Nu puteam trece pur și simplu cu vederea rezultatul acestui sondaj, așa că m-am hotărât să aflu câte ceva despre acest nou partid lugojean. Este o distanță prea mare până la alegerile locale din 2024, așa că nu cred că cineva se gândește că am scris acest articol în scopuri electorale😂. Am fost doar curios. Ca urmare a acestei curiozități, am purtat o discuție cu Alexandru Sîrbescu, președintele organizației AUR Lugoj:

Alexandru Sîrbescu, președintele organizației AUR Lugoj

Augustin Bercean: Am fost surprins, nu pot spune dacă plăcut sau neplăcut, deoarece nu sunt partizanul niciunui partid, DOAR surprins, de rezultatul pe care l-ați obținut în sondajul de opinie. Să obțină peste 70% un partid, care este relativ nou și nici nu are reprezentanți în Consiliul Local, da, este o mare surpriză! De aceea și curiozitatea mea: cine este Alexandru Sîrbescu și cine este AUR Lugoj😊?

Alexandru Sîrbescu: Eu am venit în organizația AUR Lugoj cu aproximativ două luni și jumătate înaintea alegerilor parlamentare, din 2020.

Augustin Bercean: Ai „prins” și alegerile locale, din acel an?

Alexndru Sîrbescu: Nu, imediat după, am venit. Pe atunci, AUR nu era destul de bine structurat.

Augustin Bercean: Din câte știu eu, la alegerile locale, AUR nu a participat.

Alexandru Sîrbescu.: Nu, nu a participat. Am ales să mă înscriu în AUR pentru că sunt un patriot „înrăit” și m-a deranjat absolut tot ce am văzut că se întâmplă la noi în țară. Am început o construcție aproape de la zero la Lugoj și în zona noastră, care, până la urmă, a dus la rezultate bune. Am avut rezultate foarte bune la alegerile parlamentare. Primim în partid pe orcine, indiferent de nivel de educație, poziție socială sau etnie. Până acum, au venit în AUR toți cei care s-au săturat de propaganda de dezbinare care se tot face în România, de 30 și ceva de ani. Mai ales în ultimii 10-15 ani a existat o dezbinare incredibilă, o separare a românilor în „buni”, „răi”, „bătrâni”, „tineri”, „săraci”, „bogați” șamd.

Augustin Bercean: Câți membri are AUR Lugoj?

Alexandru Sîrbescu:La ora actuală, organizația Lugoj a AUR are undeva la 100 de membri. Avem sediul vizavi de Tribunalul Lugoj.

Augustin Bercean: Aveți activitate, vă întălniți des, țineți ședințe?

Alexandru Sîrbescu: Da, avem activitate. Momentan, facem ședințele mai mult în online. Credem că există virusul și ne ferim și noi cât putem de el

Augustin Bercean: Ce proiecte aveți pentru viitor? Presupun că principalul obiectiv este „câștigarea” Primăriei, în 2024… Aveți deja desemnat un candidat?

Alexandru Sîrbescu: E prea devreme, încă. În timp, se va vedea cine merită să candideze, din partea noastră, pentru această funcție. Pentru mine, meritocrația este esențială. Până atunci, la nivel local, vrem să ne implicăm în tot felul de acțiuni civice, să arătăm că se poate. Avem anumite idei, dar nu le dezvăluim încă. Toate la timpul lor. Ideea noastră este să facem altfel de politică.

Augustin Bercean: Cum „rezonați” cu administrația locală? Nefiind în Consilul Local, nu puteți să vă exprimați acordul sau dezacordul față de inițiativele actualului primar…

Alexandru Sîrbescu: Urmează să ne implicăm și noi în politica locală, dar ne vom alege bine momentele în care vom face anumiți pași. Din ce apare în presă că ar face actuala administrație, cel puțin până acum, anumite lucruri mi se par bune, alte mai puțin bune. Încă nu am nimic special de obiectat. Nu pot spune nici că mă deranjează ceva, dar nici că sunt extrem de încântat. Noi vrem să facem o altfel de politică, nu vrem scandal. Vrem să implicăm și societatea civilă în anumite proiecte, pe care deja le-am gândit și pe care le vom prezenta la timpul potrivit. Asta vom face noi, până în 2024.

Augustin Bercean: Mulțumesc și multă baftă!

www.augustinbercean.com

2 gânduri despre „AUR Lugoj a „spulberat” celelalte partide lugojene, într-un sondaj de opinie!!!-Comentariile săptămânii 1 (30.01-7.02.2022)

Adăugă-le pe ale tale

  1. Sincer…?! Nu am înțeles nimic. Sunt tare curios cum va evolua acest partid. Doar cu mesaje naționaliste și ” Gica contra” nu știu cât vor putea câștiga. Dar, nu m-ar mira nimic, mai ales pe fondul unei guvernări slabe, locale și naționale. Felicitări, Ținut, pentru inițiativa!

    Apreciază

    1. Eu nu am făcut decât să semnalez un fapt care m-a surprins, existența în Lugoj a unui partid nou, care nu are reprezentare în Consiliul Local, și este foarte activ. În rest, nu comentez, sunt declarațiile liderului acestei organizații. Faptul că ei nu covin unei anumite părțilugojene, asta nu înseamnă că nu există…

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: