Despre volei, buget, eleve „dansatoare”, ștrand și, bineînțeles, un nou sondaj de opinie… „controversat”😉-Revista presei lugojene (3-9.02.2022)

O nouă săptămână săracă în evenimente, dar, totuși, destul de interesantă, din punctul de vedere al informațiilor care apar în presa locală. Am încercat să evit știrile care au la bază o unică sursă de informare, dar nu le-am putut ignora pe toate. Vrem nu vrem, aceasta este presa lugojeană, cu bune și rele. E bine că există, până la urma urmei. La final, un alt sondaj de opinie. Un alt „controversat” sondaj de opinie. Cel de vinerea trecută (vezi AICI), a iscat multe polemici pe Facebook. Și sondajul, în sine, dar mai ales rezultatul lui. Revin cu o explicație, sondajul de opinie pe care îl postez are ca eșantion reprezentativ publicul care „intră” pe site-ul http://www.augustinbercean.com . Nu este un sondaj creat de o firmă specializată în acest domeniu. Definit mai pe înțelesul tuturor, sondajul de opinie pe care îl postez ar fi: „părerea celor care „intră” pe site-ul http://www.augustinbercean.com”. Exprimat astfel, poate nu ar mai deranja. Articolul în care a apărut sondajul de săptămâna trecută a fost citit de peste 1500 de vizitatori unici, din care peste 450 au votat. Cei care nu sunt de acord cu el, pot efectiv să îl ignore… Dar să lăsăm discuția asta și să revenim la Revista presei lugojene:

Augustin Bercean
  • Cea mai importantă știre a săptămânii vine din sport. Meciul de volei pe care jucătoarele de la CSM Lugoj l-au diputat marți, 2 februarie, pe teren propriu, împotriva jucătoarelor de la Aydin BBSK (Turcia), în cadrul sferturilor de finală a CEV Challenge Cup, a fost capul de afiș al evenimentelor săptămânii și a fost prezentat în toată presa locală. Din păcate, CSM Lugoj nu a reușit calificarea în semifinală, dar, totuși, a reușit cel mai important rezultat din istoria sa și unul dintre cele mai importante din istoria sportivă a Lugojului. Am mai spus-o, voleiul este „regina” sportului lugojean, de peste 40 de ani. Tot ce s-a făcut, din punct de vedere sportiv, în acești ani în oraș, s-a făcut, în primul rând, pentru volei. Din fericire, cei care manageriază acest sport s-au ridicat la nivelul beneficiilor primite și au „dus” voleiul lugojean în elita națională și, de câțiva ani, cu pași mici, dar siguri, și în elita europeană. Pentru asta, alătrui de sportivi, și ei merită aceleași laude. Niciodată nu m-au supărat performanțele pe care voleiul le-a obținut, of-ul meu este legat de „uitarea” în care au fost lăsate celelalte ramuri sportive. Decalajul este imens între „regină” și …restul lumii. Nu este cazul să tratez acum, aici, acest subiect, îl las pe altă dată, acum e cazul să felicităm echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Municipal Lugoj pentru EXTRAORDINARA performanță, accederea până în sferturile de finală a CEV Challenge Cup. Calificarea în semifinală a fost ratată la „milimetru”, după o luptă aprigă, cu o mult mai experimentată echipă. Felicitări, tuturor celor implicați în această performanță!! Apropo de luptă, nu am cum să trec cu vederea una dintre cele mai neinspirate caricaturi pe care le-am văzut vreodată și care a avut ca subiect meciul de marți. Caricatura a apărut pe site-ul Redeșteptarea (vezi AICi). Trecând peste mesaj, care sare cu mult peste ideea de competiție sportivă, nu am înțeles de ce a fost ales Mihai Viteazul? Uitându-mă la meci (da, l-am văzut pe net, pentru că în Sala POLIVALENTĂ Kunst Ghermănescu nu voi mai intra până când nu vor avea dreptul și alte ramuri sportive să o folosească…), am citit numele jucătoarelor lugojene, de pe tricouri. Cred că mai corect era ca, în caricatură, în loc de Mihai Viteazu să fie trecut …Miloș Obilici😂. Poate așa, jucătoarele noastre ar fi înțeles mesajul de luptă, pe care l-a dorit evidențiat caricatura.
  • Pe prima pagină din Săptămânalul Redeșteptarea citesc titlul: „Zeci de echipamente lipsă, la Ștrand”. Mă uit și la subtitlu: „fosta administrație locală și-a bătut joc de lugojeni construind o bază nefuncțională”. Nedumerit, verific data care apare pe ziar. Nu de alta, dar sunt convins că, din greșeală, am primit un ziar mai vechi. Nu, e cel de azi! Păi, din nou aceeași știre?! Despre Ștrandul lugojean au curs deja „râuri de cerneală”, în acest ziar. O să ajungă ca „picătura chinezească”, deși sunt convins că cei care au sugerat apariția acestui articol, au alte interese 😂. După ce am citit articolul, care prezintă strict aceleași informații ca în articolele vechi, dar acum sunt prezentate doar de Cristi Obeadă, semnatarul articolului, nu și de primarul Claudiu Buciu, îmi revin în minte aceleași întrebări: 1. de ce abia acum, după un an și trei luni de la preluarea mandatului, actuala administrație a făcut acest inventar? 2. Cum de a funcționat Ștrandul doi ani de zile cu toate avizele aferente „la zi” ?(excludem momentul „toboganul”…) 3. De ce nu este prezentată lista cu cei care au semnat recepția lucrării? 4. Cine este persoana care a administrat acest Ștrand (care, bănuiesc, îl administrează și azi) și câte sesizări a făcut, în acest timp, la șefii din Primărie sau la Poliție, pentru lipsa unor obiecte din inventar? I-aș ruga frumos pe cei din presa locală, dacă vor să mai scrie pe acest subiect, să încerce să caute răspunsuri și la aceste întrebări. De poze cu crăpături în pereții unui bazin, care este golit de apă și lăsat în paragină, și lamentări peste lamentări, de aproape un an și jumătate, m-am cam săturat…
  • Tot în Redeșteptarea, și tot pe prima pagină, este trecută știrea despre bugetul local din acest an. Titlul este: „Terminat devreme!” În pagina 5, unde este postat articolul, este adăugată și continuarea la titlu: „Buget de 83 de milioane de lei, pentru investițiile din acest an”. Articolul, bazat pe declarația primarului-de această dată într-un mod justificat😉 , prezintă intenția de buget a Primăriei Lugoj. Îi spun intenție, pentru că mai are câteva etape bune până să devină certitudine. Unul dintre cele mai „îndrăznețe” proiecte, pe care Primăria și-l dorește să-l înceapă din acest an, este construirea unui nou Spital. În proiectul de buget este prevăzută și cota de finanțare cu care ar trebui să participe Primăria, ca fost estimată la 31 de milioane de lei. În rest, nu prea am ce să spun. Dacă în articol ar fi apărut și o comparație cu bugetul de anul trecut, sau, și mai interesant, cu cel de acum doi ani, din timpul vechii administrații, da, aș fi putut să-mi dau și eu cu părerea, dacă e mai bun sau mai rău, dar așa… Cifre, dom’le, numa’ cifre! 😁
  • În Săptămânalul Actualitatea este prezentat cazul „dansatoare pe autobuz”. Titlul este „Eleve din Lugoj, dansatoare pe autobuz”. Nu prea inspirat titlu, că nimeni, din câte știu eu, nu a dansat „pe” autobuz, ci doar „în ” autobuz… Știrea se referă mai mult la importanța care i s-a dat acelei filmări, ajunsă virală pe internet și subiect în presa națională, decât la fapta în sine. Gândită la rece, nu este cine știe ce, este doar teribilismul unor adolescente, tolerat de un șofer de microbuz. Atât.
  • Nu puteam „închide” Revista presei lugojene fără a menționa premiile pe care colegele mele de la Teatru le-au primit. Titlul articolului este „Eminescu, un vis în așteptare! Lugojeanca Maria Rogobete a câștigat premiul întâi la Concursul de Creație Literar-Artistică” și apare în Redeșteptarea. Alături de câștigătoarea premiului întâi, Maria Rogobete, au primit premii și Maria Voronca și Loredana Lupescu. Felicitări! Citiți articolul semnat de Cristian Ghinea (îl găsiți și pe online, vezi AICI) și veți afla mai multe informații despre acest concurs.

Atât la Revista presei lugojene, de săptămâna aceasta. Urmează sondajul de opinie:

P.S. Prea frumoasă poza principală, ar fi fost păcat să nu menționez că aparține lui Cristi Vețan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: