Senzațional!!! Consilierii PSD, USR și PMP sunt de acord cu construirea sensului giratoriu de pe Centura Ocolitoare!- Comentariile săptămânii 2 (7-13.02.2022)

Poate mă ia și pe mine lumea mai în serios dacă folosesc și eu un astfel de titlu, ca mai toată presa locală. Trebuie să recunosc că, atunci când am început „Comentariile săptămânii”, acum aproape jumătate de an, am crezut că o să fie ușor. Am crezut că, dacă scrii argumentat despre un subiect, gata, ți-ai făcut treaba. Din păcate, văd că nu e așa… La final, unul dintre cele mai interesante sondaje de opinie care au existat vreodată. Votați și, dacă v-a plăcut articolul, nu uitați să dați un SHARE pe pagina dumneavoastră 😊.

Augustin Bercean

Tilul acesta conține adevăr și neadevăr, în egală măsură. Dar sună bine! Corect era să scriu „Consilierii PSD, USR și PMP nu s-au opus NICIODATĂ construirii sensului giratoriu, de pe Centura Ocolitoare”. La fel de adevărat este că NICIODATĂ nu au fost întrebați depre construirea acestui sens. Știți care e culmea? Nici primarul Claudiu Buciu și nici consilierii PNL nu au fost întrebați NICIODATĂ. Tot ce ține de Centura Ocolitoare a orașului Lugoj nu are nicio tangență cu Primăria Lugoj sau cu Consiliul Local. Presa locală este de altă părere? Presa locală prezintă DOAR ce îi ordonă primarul Claudiu Buciu să scrie și… atât. În precedentul articol v-am prezentat și părerea celor „incriminați” de primar și presă, adică a consilierilor opoziției, referitoare la acest subiect. Corect era să o facă cei din presă, așa ar fi fost deontologic, dar… cine plătește stă în față, nu? Ar fi foarte bine dacă ați reciti/citi acel articolul, îl găsiți AICI-dacă dați click. Este un articol bine documentat😉. Totuși, acelui articol, trebuie să recunosc, îi mai lipsea ceva: un document! Un document care să conțină și părerea celui mai important personaj din această poveste, adică C.N.A.I.R. SA . Și acum să vă prezint ce este, cu adevărat, SENZAȚIONAL!!!😁: am primit un document de la C.N.A.I.R. SA, compania care administrează Centura de Ocolire a Lugojului! Am solicitat mai multe informații, cu mai mult de o săptămână în urmă, de la această companie și, zilele trecute, am primit răspunsul, „semnat și ștampilat”, răspuns care cam „dă de pământ” cu TOT ce a apărut în presa locală, pe acest subiect. Ce spune documentul:

 • încă din 2020 s-a efectuat o analiză tehnico-economică pentru sensurile giratorii de la intersecțiile cu Tapiei și Hezerișului
 • în aprilie 2021 a fost aprobat raportul care conține stabilită strategia de contractare în baza legislației române în vigoare, care conține 3 etape principale: SF/PT/Execuție și supervizare
 • în octombrie 2021 împreună cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții (finanțatoarea acestor proiecte) s-a verificat situația reală de pe teren
 • În momentul de față (!!!) se așteaptă acordurile finale de aprobare a împrumutului de la Banca Europeană de Investiții

Aceasta este situația la zi a proiectelor celor 2 sensuri giratorii. După cum vedeți, Primăria Lugoj sau Consiliul Local nu există NICIUNDE în toată această poveste… Dar să vedem ce informații mai conține documentul:

 • expropierile necesare amenajării sensurilor giratorii se fac DOAR de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin C.N.A.I.R. SA
 • coridorul de expropiere este stabilit în baza Studiului de Fezabilitate și este aprobat odată cu indicatorii tehnico -economici, care include și LISTA PROPRIETARILOR ce urmeaă a fi expropiați. Proiectul tehnic se poate elabora DOAR prin Hotărâre de Guvern.

și cel mai interesant paragraf al documentului:

 • Menționăm că D.R.D.P Timișoara (Direcția Regională Drumuri și Poduri- n.r) NU A SOLICITAT PRIMĂRIEI LUGOJ să pună la dispoziție NICIUN TEREN (!!!) pentru amenajarea sensurilor giratorii și nici nu avem la cunoștință să o fi făcut C.N.A.I.R S.A.

Ei, ce spuneți? Unde este NECESITATEA achiziționării unui teren invocată de primarul Claudiu Buciu? Pentru cine cumpără consilierii PNL (împreună cu primarul, bineînțeles) acel teren? Oare de ce presa locală nu i-a întrebat NICIODATĂ, pe cei de la C.N.A.I.R. SA, ceva?

www.augustinbercean.com

După ce ați citit ce scrie în document, cum vi se mai par declarațiile primarului, apărute în presa locală, de-a lungul timpului? Unde se termină realitatea și unde începe ficțiunea? Prezint doar câteva, dar ele sunt mult, mult mai mai multe😁:

 • “Am avut deja o primă serie de discuții cu cei de la CNAIR și cea mai bună soluție ar fi un pasaj rutier suprateran. Alte variante, precum se­mafor sau sens giratoriu, implică o întrerupere în fluidizarea traficului, care nu este potrivită” – declarație apărută în Redeșteptarea, în februarie 2021 (vezi AICI)
 • Despre amenajarea sensului giratoriu, la intersecția cu cele mai multe accidente, de pe centura noastră, în acest moment, nu există nici un proiect. – declarație apărută în Redeșteptarea, octombrie 2021 (vezi AICI)
 • „In urma unor discutii care au avut loc la Bucuresti, Buciu a luat pe cont propriu construirea sensului giratoriua scris Lugojinfo, în decembrie 2021 (vezi AICI)
 • Am avut discutii la Ministerul Transporturilor si am decis ca avansam cu proiectarea, urmand ca apoi sa rezolvam cumva si problema acestui teren care ne lipsește”-declarație apărută în Lugojeanul, în februarie 2022 (vezi AICI)

Dacă nici după explicațiile din acest articol nu s-a înțeles cu adevărat situația celor 2 sensuri giratorii de pe Centura Ocolitoare a Lugojului, îmi pare rău, dar nu mai am ce face. Nu voi mai scrie despre acest subiect. Sunt sătul de câte amenințări, mai directe sau voalate, am primit în ultima perioadă. Nu de la domnul primar, direct, trebuie să recunosc. Domnia sa m-a numit chiar director al Casei de Cultură a Municipiului, în octombrie, anul trecut, funcție pe care, deși am fost onorat că s-a gândit la mine, din motive obiective, am refuzat-o.

Să aveți o duminică minunată!

P.S. imaginea principală aparține http://ro.gde-fon.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: