„Cine ar mai avea timp să vadă ce se mai întâmplă, cu adevărat, în oraș?”😉- Comentariile săptămânii (21-27.02.2022)

Inițial, am făcut o analiză a textului scris de către Dan Timaru, text care a fost denumit „editorial”, care a apărut în site-ul în Lugojeanul. Normal că i-am făcut „praf”, și pe el, dar și pe site-ul gazdă. Nici nu a fost greu, la cum e scris…😂 Apoi am văzut ce a scris Doru Iacob despre mine în site-ul lui, Lugoj info. M-am apucat să-i comentez și lui la postare, dar, în câteva minute, m-a făcut „nesimțit” și m-a blocat. Tot el, în stilu-i caracteristic, a început să „urle” la el în comentarii că aș fi șters eu tot ce-a fost scris (de parcă aș fi putut!) și că „mi-am luat tălpășița”. Chestiile astea m-au agitat, m-au enervat și mi-au consumat timpul. La un moment dat, am luat un respiro și m-am gândit: oare nu chiar asta se vrea?

Augustin Bercean

Ba da, exact asta se vrea! Să îmi consum energia, nervii și timpul dând fel și fel explicații și răspunsuri unor acuze complet idioate și puerile, apărute în presa locală. Ar conveni de minune un „război” al meu cu presa locală, în care și eu aș răspunde cu același fel de „lături”, cu care împroașcă și ei. Ne-am „duela” aproape zilnic. Cine ar mai avea timp să vadă ce se mai întâmplă, cu adevărat, în oraș? Eu unul nu aș mai avea, că aș sta toată ziua cu nasul în calculator să povestesc și eu despre cei din presă, cine sunt ei de fapt, ce-au făcut în tinerețe și cu cine „se țineau de mână”. Aș scormoni toată ziua prin gunoaie (chiar dacă nu am firmă de curățenie sau de reciclat deșeuri, găsesc eu pe undeva 😁) pentru a găsi ceva cu care să pot arunca înapoi, în „presari”. Trăiesc cu impresia că, de acolo de sus, un personaj imaginar, numit de mine „maestrul păpușar” (The Master of Puppets, parcă sună mai bine în engleză!), manevrează TOATĂ povestea asta într-un mod atent și este foarte bucuros. Nu doar bucuros, ci și liniștit 😁. De ce? Păi, site-ul http://www.augustinbercean.com nu ar mai avea timp să scrie despre ce se întâmplă, cu adevărat, în oraș. Va exista doar „adevărul” care este transmis, prin dictare, dintr-un anumit birou. Nu ar mai avea cine să scrie despre inițiativele imobiliare al actualei administrații, inițiative cel puțin dubioase, care nu au la bază niciun document justificativ. Nu ar mai avea timp să scrie nici despre desființările de instituții, care s-au întâmplat sau care se doresc întâmplate . Nu ar mai avea timp nici să scrie despre ce se întâmplă în ședințele de consiliu (ce se întâmplă cu adevărat, nu ce apare în presa „mânuită” cu atâta talent…). Nu ar mai avea timp nici să ofere opoziției dreptul de a-și spune punctul de vedere, singurul loc în care o mai poate face. Așa că, m-am hotărât: din mometul de față, cei din presa locală pot scrie TOT ce doresc despre mine. Eu îi voi ignora complet. Fiecare site are credibilitatea pe care și-a creat-o în timp și cititorii pe care și-i merită. Cine se identifică cu Lugoj Info, Lugojeanul, sau mai știu eu cu care alt site sau ziar, și se simte „împlinit” intelectual citind din „clasicii” lugojeni, Doru Iacob sau Dan Timaru, le urez lectură plăcută! Mai sunt doi ani și jumătate și lugojenii vor merge la urne, pentru a alege cine să conducă acest oraș, pentru perioada 2024-2028. Cred că aceasta este cea mai mare teamă a unora. Și ce frumos și liniștit ar fi fost TOT, dacă nu ar fi existat http://www.augustinbercean.com, nu? 😉

P.S. În octombrie 2021, după ce au trecut 6 luni de când tot scriam la rubricile „Revista presei lugojene” și „Comentariile săptămânii”, actualul primar mi-a oferit postul de DIRECTOR al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj. Nu știu cum, dar s-a gândit brusc la mine cum că aș fi cel mai pregătit, cel mai frumos, cel mai „curat”, din toată instituția, pentru a prelua această funcție. Asta, cu tot „trecutul” meu și „faptele” mele, de care acuma sunt acuzat de unii „presari”. Ciudat, nu? De ce m-o fi ales? 😉

P.S. 2 Dacă măcar parțial ar fi fost adevărate acuzațiile care mi se aduc, oare nu ar fi trebuit să dau cu subsemnatul pe la Poliție? Am „furat” mobilier, am „încasat” comisioane etc…😊 Măgării vor mai apărea, sunt convins, sigur încă se „lucrează” intens la strategia denigrării mele. O zi bună să aveți!

Sondaj de opinie:

2 gânduri despre „„Cine ar mai avea timp să vadă ce se mai întâmplă, cu adevărat, în oraș?”😉- Comentariile săptămânii (21-27.02.2022)

Adăugă-le pe ale tale

  1. Murdareste, murdareste, ca tot ramine ceva. E o tactica veche si verificata.
    Nu te pune mă cu presa, presa, presa, ca te rastigneste la jurnal si te face de miru` lumii. O parafrazare 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: