1 an!-(un fel de)Revista presei lugojene

Am scris eu despre primul an de mandat al primarului Claudiu Buciu, așa că ar fi fost culmea să nu „punctez” primul an de „Revista presei lugojene”😊. Nu va fi o „Revistă a presei lugojene” cum v-am obișnuit, din două motive: 1. așa cum am promis, nu mai scriu niciun articol în cele două rubrici, „Revista presei lugojene” și „Comentariile săptămânii”, până nu se clarifică situația Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, (încă) actualul meu loc de muncă și 2. nu am mai cumpărat ziarele și foarte rar am mai citit presa online… La final, „dăm” de un sondaj de opinie?😉

Augustin Bercean

Pe 23 aprilie 2021 scriam primul articol din rubrica „Revista presei lugojene” (vezi articolul AICI). Site-ul http://www.augustinbercean.com îl aveam de vreo 7 ani, dar era axat strict pe interviuri, în mare măsură cu oameni de cultură. De ce am început să scriu și acest gen de articole? Păi, sigur nu din rațiuni politice sau vendete personale, cum tot încearcă unii să vă convingă. Nu este pentru prima dată când „îmi dau cu părerea” sau urmăresc ce scrie presa. Pe timpuri (ah, Doamne, cum trec anii…), pe când lucram la Europa Nova, am realizat două emisiuni, una la Televiziune și una la Radio, care aveau acest specific, trecerea în revistă a evenimentelor (știrilor) locale, naționale și internaționale. E adevărat, eram mai puțin critic atunci, dar și „presa” era alta… Dar să revenim la timpul actual. În acest an, împreună cu „Comentariile săptămânii”, rubrică adiacentă „Revistei presei lugojene”, am scris 70 de articole (acesta este al 71-lea!). Sincer, nu mă așteptam să fie chiar atât de urmărite. Articolele „Cine va fi viitorul primar al Lugojului?” (vezi articolul AICI) sau „Pe cine „a supărat” Benzinăria MOL?” (vezi articolul AICI) au „prins” peste 2000 de vizualizări, fiecare. Asta în condițiile în care 98% dintre cei care le citesc sunt lugojeni… E adevărat, recunosc, uneori am mai sărit și eu calul (deh, beția succesului…), dar am încercat, pe cât am putut, să rămân cu picioarele pe pământ. Știu că am deranjat/deranjez mult, atât „la nivel înalt”, cât și la nivel de presă locală. Când totul era „frumos”, „idilic”, apare unu’ care strigă în gura mare că împăratul e gol și râde de cei care susțin/susțineau contrariul 😂. Am reușit, totuși, să nu transform aceste rubrici în „instrumente” de propagandă sau răfuieli personale. Ce am scris (și ce voi mai scrie) va fi strict părerea mea despre cum își fac unii meseria, nicidecum despre viața lor personală. De aceea nu am răspuns la „războiul” pe care presa locală mi l-a oferit. A fost (sau este?) un război bazat pe atac la persoană, că nu am văzut ca cineva să comenteze despre vreun articol pe care l-am scris. Dar să lăsăm „partea întunecată” a acestei povești, e doar Vinerea Mare! „Revista presei lugojene” voi reîncepe să o scriu, așa cum am mai spus, în momentul în care situația Casei de Cultură a Municipiului Lugoj va fi „tranșată”. Am decis acest lucru pentru că nu am dorit să fiu acuzat de subiectivism. Am fost eu acuzat de unii din presa locală și în cazul protestului actorilor lugojeni față de intenția administrației locale de a desființa Casa de Cultură a Municipiului (chiar dacă nu am scris nimic și nu mi-am făcut publică părerea!), deci vă dați seama ce s-ar spune despre mine dacă aș scrie pe acest subiect… Așa că, o perioadă, voi rămâne strict la interviuri sau foto-reportaje. Am scris acest articol azi și pentru că așa am șansa de a vă ura „Sărbători Fericite!” și „Paște Fericit!” Și, vorba unui bun amic, „nu uitați să rămâneți sănătoși!”.

Sondaj de opinie

P.S. Pe lângă faptul că trebuie să specific că acestă minunată poză aparține lui Cristi Vețan, mai vreau să îi și mulțumesc pentru colaborare. A fost un an plin de poze superbe!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: