LUGOJ-un oraș, mai multe păreri… 😉- Comentariile săptămânii (24.04.2022-1.05.2022)

Am citit ieri presa scrisă locală. Ambele săptămânale. Am găsit material pentru „Revista presei lugojene” sau „Comentariile săptămânii” „din plin”, dar, pentru încă o perioadă, mă abțin. M-am gândit, totuși, că ar fi păcat ca acest site http://www.augustinbercean.com (care, mai nou, are ca logo „păreri lugojene”) să „lâncezească”, când ar putea fi foarte activ, chiar fără „scrisul” meu. Iată ce vă propun:

(am uitat să vă spun că, la finalul articolului, puteți participa la un nou sondaj de opinie, care are ca subiect alegerile locale viitoare 😉)

Augustin Bercean

Odată cu „explozia” rețelelor de socializare, exclusivitatea de care se bucura presa, atât ca suport informatic, dar și ca „unealtă propagandistică” (propun să nu fim ipocriți și să recunoaștem, „unii” sau „alții” din presă, că definiția este destul de exactă…) s-a cam dus de râpă. Știu, ce spun eu acum nu este nici o noutate și nici o „descoperire” a mea, este un fapt exprimat cu mult timp în urmă de persoane mult mai deștepte decât subsemnatul. Un simplu cont pe Facebook, Instagram, Youtube etc. a dat peste cap supremația de care se bucura presa scrisă (și chiar cea online…). Asta e, nu prea ai cum să lupți în fața progresului pe care ți-l oferă tehnologia. În general, informațiile, reportajele sau editorialele postate pe aceste rețele de socializare de către presă, ajung să fie „detronate”, ca importanță, de comentariile aferente. Dacă e bine sau rău, nu știu, nu sunt eu în măsură să dau verdicte, dar este un fapt existent pe care nu ar fi indicat să-l ignorăm. Inițial, aceste două rubrici, „Revista presei lugojene” și „Comentariile săptămânii”, le-am gândit (cam egoist, recunosc!) doar pentru mine. Era/este părerea mea despre modul în care sunt „exprimate” anumite informații în presa locală sau era/este comentariul meu despre un anumit subiect. Deh, site-ul meu, părerea mea! 😁 Ce ar fi să nu mai fie doar părerea mea? Cunosc foarte multe persoane cu păreri pertinente care ar face o „Revistă a presei lugojene” mult mai bine decât mine sau care ar comenta un subiect apărut în presa locală mult mai bine decât o fac eu (ei, nici chiar așa, „la fel de bine” am vrut să spun, de fapt 😂). Ce spuneți? Atâta timp cât articolele sunt documentate, afirmațiile verificate și limbajul de bun simț, se pot folosi și pseudonime, dacă nu se dorește dezvăluirea identității (ah, dacă ați știi câți mi-au spus: „îmi place ce scrii, te urmăresc, dar mi-e frică să îți dau like…”). Deci, cine dorește să scrie o „revistă a presei” sau să-și exprime un punct de vedere despre un subiect pentru rubrica „Comentariile săptămânii”, poate trimite materialele (în format WORD) la adresa de e-mail augustinbercean@gmail.com. Indiferent dacă acel material va fi publicat sau nu, eu voi răspunde fiecăruia. Pentru materiale care nu vor fi publicate, voi explica motivele. Până se va hotărâ cineva să se apuce de scris, de săptămâna viitoare voi posta, poate chiar zilnic, în rubrica „Comentariile săptămânii”, comentariile scrise la anumite știri online, care mi se par MIE interesante (din nou, sunt plin de egoism…😁) . Dar asta veți vedea de săptămâna viitoare. Până atunci, vă urez un weekend fain! (și nu uitați să vă apucați de scris!)

Sondaj de opinie:

P.S. Principala poză aparține lui Cristi Vețan!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: