Administrația locală va închide circulația pe Podul de Fier. Este o decizie bună?-Comentariile săptămânii I (2 – 8.05.2022)

Așa cum am spus, reîncep această rubrică. Astăzi am decis să comentez o declarație a primarului Claudiu Buciu, postată pe site-ul Redeșteptarea. La final, un sondaj de opinie pe această temă. Am hotărât să las și comentariile libere, la acest articol. Dacă vor fi comentarii în care se depășește limita bunului simț sau care nu au nicio legătură cu subiectul, le voi fi șterge.

Augustin Bercean

Declarația pe care primarul Claudiu Buciu a făcut-o și pe care am decis să o comentez a apărut în știrea „Închis circulației! Partea carosabilă a Podului de Fier va fi reabilitată”, postată pe site-ul Redeșteptarea (vezi știrea AICI). Semnatarul articolului este Leontin Tîrziu. Declarația:

Podul de Fier nu a mai beneficiat de lucrări de reabilitare importante de foarte mulți ani. Din fericire, în urma expertizelor, s-a constat că structura de rezistență nu are probleme grave și se poate circula în condiții normale pe pod, în continuare. Acum vrem să refacem complet carosabilul, rosturile de dilatare și să consolidăm structura pe care se aplică covorul asfaltic. Am găsit o firmă specializată în astfel de lucrări și în mai o să intervină”.

Indubitabil, reabilitarea Podului de Fier este mai mult decât necesară și este îmbucurător că s-a găsit o firmă specializată care să execute aceste lucrări. Problema este perioada aleasă pentru efectuarea lor: luna mai! În articol se mai menționează că: „ Pe perioada lucrărilor, circulația pe pod va fi închisă complet.” Nu știu câți dintre dumneavoastră au cunoștință de ce se întâmplă dimintețile în orașul Lugoj, în jurul orelor 8, când sunt duși copii la școală. Bănuiesc că mulți știți… 😉 Traficul este pur și simplu sufocat din cauza mașinilor. Singurele „puncte” de trecere pentru traficul rutier dintre cele două părți ale orașului, Lugojul German și Lugojul Român, sunt cele 2 poduri, Podul de Beton și Podul de Fier. Este infernal…Tot respectul pentru dorința administrației locale de a repara Podul de Fier, dar să faci acest lucru în timpul anului școlar, cred că este o decizie greșită. Nici nu vreau să mă gândesc cum va arăta traficul din oraș, la orele 8 dimineața, cu un singur „punct” de trecere, Podul de Beton. Va fi, mai mult ca sigur, blocat! Cred că administrația locală ar trebui să ia în considerare amânarea acestor lucrări până la vacanța de vară a elevilor, când, chiar dacă va fi greu și atunci, traficul va fi ceva mai „normal”(mai ales că, în declarație, primarul afirmă că structura de rezistență a Podului de Fier nu are probleme grave). Este doar o părere, a mea. O aștept și pe a dumneavoastră, în sondajul de opinie de mai jos. 😊

Sondaj de opinie:

P.S. Principala poză aparține lui Cristi Vețan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: