Își va da primarul Claudiu Buciu demisia?😁 – Comentariile săptămânii (30.05-5.06.2022)

Sincer, chiar dacă mă așteptam ca interviul pe care l-a acordat Cotizo Negruțiu site-ului http://www.augustinbercean.com să aibă o audiență semnificativă, am fost surprins, totuși, de urmările pe care le-a generat. Discuții aprinse la televiziune, articol de primă importanță în presa locală și, mai ales, declarații ale primarului Claudiu Buciu, care mai de care mai interesante și mai controversate. Despre toate acestea voi comenta și eu în rubrica de săptămâna aceasta.

Augustin Bercean

Așa cum am scris la finalul articolului din noua rubrică „Cu ochiu’ pe presă” (cei care nu l-au citit, o pot face dând click AICI) voi dedica subiectului „Cotizo Negruțiu” un articol întreg din rubrica „Comentariile săptămânii”. Interviul acordat în exclusivitate de inginerul Negruțiu acestui site (se poate vedea dând click AICI) a cam dat peste cap, cred eu, desfășurătorul emisiunii „Ancorat în realitate”, realizată de Alina Damian, la Tele Europa Nova Timișoara, emisiune care l-a avut ca unic invitat pe primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu. Presupun acest lucru, deoarece interviul a fost postat în aceeași zi cu emisiunea, la un interval de doar 3 ore. Am apreciat faptul că realizatoarea emisiunii, Alina Damian, a menționat sursa din care a preluat informațiile, respectiv site-ul http://www.augustinbercean.com. Pot spune că am „apreciat”, cu o oarecare strângere de inimă, și sinceritatea cu care primarul Claudiu Buciu, care în campania electorală avea sloganul „respect pentru lugojeni”, și-a exprimat regretul că site-ului unui simplu lugojean i se face publicitate în cadrul emisiunii… Ce mi-a atras cel mai mult atenția în acea emisiune a fost modul cum a reacționat și comentat primarul decizia Instanței de Judecată. Această decizie expune foarte clar și definitiv obligativitatea Primăriei Lugoj de a-l reangaja pe Cotizo Negruțiu pe funcția pe care a deținut-o anterior demiterii (sau, dacă această funcție nu mai există, într-o funcție similară).

Declarații date de primarul Claudiu Buciu, în emisiune:

„să nu mai viseze vreodată că îl angajăm”

„sub nici o formă nu o să mai fie (Director Executiv la Direcția Tehnică n.r.)”

„poate vine pe un post de măturător”

„pe postul de Director Tehnic (corect este Director Executiv al Direcției Tehnice n.r.) nu mai poate fi angajat, pentru că postul va fi desființat prin noua organigramă. Pe alt post (din Primărie n.r.) nu văd să aibă competența sau să treacă o probă de concurs. Nu e în stare”

Cea mai intersantă declarație a fost cea care a stat la baza alegerii titlului acestui articol 😊. La întrebarea adresată de realizatoarea emisiunii, Alina Damian, „Va reveni Cotizo Negruțiu pe funcția de Director Executiv al Direcției Tehnice?” primarul Claudiu Buciu a răspuns:

„cât timp sunt eu primar, NU! NICIODATĂ!

Acestea au fost declarațiile date de primarul Claudiu Buciu, în cadrul emisiunii tv „Ancorat în realitate”, joi, 19.05.2022, la Tele Europa Nova Timișoara…

La o săptămână după toate aceste declarații, citesc în Săptămânalul Redeșteptarea următoarea declarație a lui Cotizo Negruțiu:

”luni, 23.05. 2022 (la 4 zile distanță de declarațiile radicale ale primarului! n.r.) am fost sunat de șefa de Personal de la Primăre, pentru a mă întreba când pot reveni la lucru și i-am spus , de la 1 iunie, vin înapoi”

Păi, ce se întâmplă? Va fi reangajat Cotizo Negruțiu pe funcția de Director Executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei? Dacă da, asta însemnă că primarul Claudiu Buciu își va da demisia din funcție? Sunt tare curios…😉

O seară frumoasă vă doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: