„A fi sau a nu fi, asta-i întrebarea”…-Cu ochiu’ pe presă (1.08-7.08.2022)

După o scurtă pauză, reiau această rubrică. Se vede din plin faptul că aproape toată lumea este, atât fizic cât și mental, în concediu!😁 Singurul subiect care pare cât de cât interesant pentru toți este cel legat de fostul primar Claudiu Buciu. Va fi sau nu va fi demiterea lui definitivă? Asta-i întrebarea… 😂

Augustin Berccean

Un pic de Shakespeare, cred că nu strică:

„ A fi sau a nu fi, asta-i întrebarea…
Mort sau viu: care este oare calea?
E mai bine să suporți ghinionu’ care vine
Sau ar fi cu mult mai simplu să te lupți cât te ține.”
– Hamlet, W. Shakespeare.

Doamne, cât e de actual… 😂

Principala informație a săptămânii este despre judecarea contestației fostului primar Claudiu Buciu. Săptămânalul Redeșteptarea tratează acest subiect pe prima pagină, într-un scurt articol semnat de Dumitru Toma, prin care prezintă foarte succint și la obiect datele problemei. „Revine sau nu!”este titlul articolului. Vrem nu vrem, 10 august va fi o dată care va rămâne în istoria orașului. Indiferent de rezultat, sigur unii o vor sărbătorii. Alții, sigur nu. Rămâne doar de văzut cine-s „unii” și care-s „alții” 😂. Săptămânalul Actualitatea este mult mai tranșant în această problemă. În articolul „Când află Buciu dacă va mai fi sau nu primar al Lugojului”, semnat de Nicolae Silade, și care dezbate același subiect, apar și două întrebări pe care semnatarul le-a catalogat drept „retorice”. Acestea par să „încețoșeze” și mai mult acest subiect:

1.de ce și-a schimbat Buciu domiciliul în Germania?

și

2. dacă a sesizat chiar el instituția Prefectului cu privire la această situație, de ce a mai depus contestație împotriva ordinului prin care prefectul de Timiș a decis să-i înceteze mandatul?

Da, bune întrebări! Eu aș mai adăuga și:

1.de ce Claudiu Buciu a cerut devansarea datei inițiale a judecării, de la 18 august la 10 august?😉

La cât de bine este văzută justiția din România, cred că este o întrebare ultra legitimă… 😥

Pe prima pagină în Actualitatea apare întrebarea „Unde au dispărut 22 de hectare?”, care prefațează articolul „Despre vânzarea celor 13 parcele de teren sau unde au dispărut cele 22 de hectare?”, semnat de Nicolae Silade. În articol nu este vorba doar despre vânzarea celor 13 imobile-terenuri, aprobate de către Consiliul Local la inițiativa viceprimarului (interimar) Adrian Serendan, ci și de mai vechi declarații ale lui Claudiu Buciu, pe această temă. Cei de la Actualitatea se întreabă (a fost ziua întrebărilor, la Actualitatea😂) unde au dispărut restul de hectare și investitorii cu care, la 5 iulie 2021, deci cu mai bine de un an în urmă, se lăuda primarul de atunci Claudiu Buciu ? Mai exact, în Actualitatea este scris așa:

„În proiectul de hotărâre prezentat mai sus (cel votat în ultima ședință de consiliu, n.r.) sunt 8 firme și 2 persoane fizice, adică 10 investitori, care solicită împreună aproximativ 8 hectare. Unde sunt cererile pentru restul de 22 de hectare, din cele 30 de hectare despre care Buciu declara anul trecut că există cereri pentru toată suprafața? Și unde sunt restul de investitori? Oare s-au convins de intențiile bune și de toată deschiderea care le-a fost arătată de liberali imediat ce aceștia s-au instalat la Primărie?”

Incisiv jurnalistul Nicolae Silade, mai ceva ca pe timpuri! 😎

Tot pe acest subiect cu vânzarea terenurilor are și Redeșteptarea o știre: „În sfârșit, s-a votat! Liber la vânzarea terenurilor de pe strada Timișorii către investitori!”. Știrea prezintă votul consilierilor pentru vânzarea acelor terenuri, dar și respingerea, din nou, a cumpărării de către Primăria Lugoj a imobilelor situate pe Insula din Cotu Mic. Cel care nu a mai votat alături de PNL și astfel a fost respinsă cererea a fost consilierul PMP Marian Costea. Acesta și-a argumentat refuzul de a vota astfel:

„S-a făcut un calcul cât costă repararea acelor imobile? Noi dăm 60.000 de euro pentru clădiri care au nevoie de reparații de 200.000 de euro, în loc să facem un ștrand nou cu exact atâția bani.” – Marian Costea, PMP, (Redeșteptarea)

Tot în Redeșteptarea am găsit și știrea despre Ruga Lugojeană, „Schimbare de plan! Ruga Lugojeană se va desfășura tot în Piața Victoriei”. În știre, City managera Anca Micșa Oprea justifică relocarea Rugii, de la Plopi, în eternul loc din fața Primăriei. Motivul este lipsa „unei surse de energie suficient de puternice pentru a alimenta scena și instalațiile”. E rândul meu acum să pun întrebări:

  1. Când s-a aprobat proiectul „Ruga Lugojeană”, cofinanțat de către Primăria Lugoj, nu li s-a atras atenția organizatorilor că acel loc nu are tot ce îi trebuie? De ce a fost aprobată cofinanțarea în aceste condiții?
  2. În numele cui și cu ce drept a vorbit City managera Alina Micșa Oprea, dacă acest eveniment este organizat de către Asociația „Lumea Voluntarilor” și Primăria Lugoj doar îl cofinanțează?

Cred că vor fi mai multe răspunsuri pe care Primăria va trebui să le dea, când va veni Curtea de Conturi „în vizită”… 😁

După atacurile la persoană de care a avut parte Călin Dobra, președintele PSD Lugoj, apare și o știre pozitivă la adresa domniei sale în presa lugojeană. Mai exact în Actualitatea. Știrea este „Călin Dobra, președintele PSD Lugoj, favorit în sondaje pentru funcția de primar al Lugojului”. De fapt, știrea este preluată de pe site-ul știripesurse.ro, care susține că președintele PSD Lugoj este câștigător în două sondaje de opinie, care îl dau „fără niciun contracandidat în partid pentru funcția de primar, el fiind și cel mai bine cotat nume în cursa pentru Primăria Lugoj”. Practic, este un articol care mai atenuează din măcelul inițiat de Buciu și apropiații săi „multimedia” la adresa lui Dobra, din ultima perioadă . Sincer, după ce am văzut atacurile furibunde ale lui Buciu la adresa lui Dobra, m-a străfulgerat gândul, pentru o secundă, că acesta și-ar dori funcția de președinte al PSD Lugoj, în locul lui Dobra. Tot va rămâne Buciu fără partid, cât de curând, nu? Sigur știe, din proprie experiență, că nu are nicio șansă la viitoarele alegeri locale ca independent. Altfel i-ar fi somnul noaptea, învelit cu o altă plapumă…😉

Atât pentru săptămâna aceasta. Astăzi nu mai fac niciun sondaj de opinie, că ar fi prea multe pentru un oraș de mărimea Lugojului 😂. Să aveți un weekend cât mai plăcut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: