„Cazul Buciu”(și un nou sondaj de opinie, în caz că vor fi alegeri locale anticipate, la Lugoj😉)-Comentariile săptămânii (8.08-14.08.2022)

Un proverb chinezesc (alții îl definesc ca fiind blestem) spune așa: „să-ți fie dat să trăiești vremuri interesante”. Din păcate, cam asta ni se întâmplă și nouă, lugojenilor, în ultima perioadă. Cea mai întâlnită întrebare în discuțiile dintre prieteni, cunoștiințe, neamuri, vecini sau colegi de muncă este: „ce mai știi despre Buciu? Rămâne sau nu primar? Dacă nu rămâne, ce se va întâmpla? Are șanse să rămână?”- etc. Am ajuns să trăim vremuri interesante… La final, un sondaj de opinie prin care vom afla ce intenționează cititorii acestui site să voteze, în cazul în care vor fi alegeri anticipate la Lugoj.

Augustin Bercean

Ultima „noutate” în acest „caz Buciu” a fost respingerea cererii de suspendare a ordinului emis de Prefectura Timiș, prin care Claudiu Buciu a fost demis din funcția de primar. Decizia nu este definitivă, existând posibilitatea unui recurs. Chiar dacă șansele de schimbare a deciziei în urma recursului sunt minime, ele totuși există. Așa că:

  1. Instanța de Judecată, la recurs, va hotărî suspendarea ordinului emis de Prefectura Timiș

Ce implică această variantă:

  • Claudiu Buciu revine pe postul de primar
  • Bogdan Blidariu revine pe postul de viceprimar
  • Adrian Serendan rămâne simplu consilier local din partea PNL Lugoj
  • se eliberează un post de consilier personal al primarului

O variantă care ar mulțumi cam pe toată „lumea” (aici mă refer la cei din conducerea administrației locale). Claudiu Buciu ar ține din nou „frâiele” puterii cu mâinile sale. Bogdan Blidariu și Adrian Serendan scapă de o răspundere pe care sunt convins că nu și-au dorit-o și persoana care a eliberat funcția de consilier personal, pentru a putea Claudiu Buciu să rămână, cu acte în regulă, prin clădirea Primăriei, s-ar putea reîntoarce pe post. Salariul lui Claudiu Buciu ar crește semnificativ, ceea ce i-ar permite să continue, așa cum domnia sa a declarat, să-și viziteze familia în Germania, în fiecare week-end.

2. Instanța de Judecată, la recurs, NU va hotărî suspendarea ordinului emis de Prefectura Timiș

Ce implică această variantă:

  • Claudiu Buciu va rămâne consilier personal al actualului primar
  • Bogdan Blidariu va conduce primăria Lugoj, din funcția de primar interimar
  • Adrian Serendan va rămâne viceprimar interimar

Aceasta este o variantă care sigur nu ar mulțumi „lumea”… Claudiu Buciu, din postura de simplu consilier personal al primarului, îi va fi din ce în ce mai greu să-și impună „puterea”. Deja fără putere politică, să piardă și funcția de primar ar fi un dezastru pentru el. Nu cred că s-ar mai deranja cineva din sfera politicului bucureștean să îl mai ajute, nici în finanțarea proiectelor administrative și nici în conflictul cu Alin Nica. Atât politic, cât și administrativ, această variantă ar însemna sfârșitul pentru Claudiu Buciu. Ar mai fi și problema financiară. Cu un salariu de consilier personal, care este de vreo 3 ori mai mic decât cel de primar, nu cred că și-ar mai permite vizitele săptămânale în Germania… Bogdan Blidariu va trebui să își asume conducerea Primăriei, ceea ce implică o răspundere enormă. Una e să semnezi ca viceprimar și alta e să semnezi ca primar… Avându-l pe Claudiu Buciu acceptat în funcția de consilier personal, imaginea sa va avea mult de suferit. Toată lumea îl va considera o marionetă, manevrată de Claudiu Buciu. Adrian Serendan, ca viceprimar, va avea aceleași probleme ca Bogdan Blidariu, cât timp Claudiu Buciu va „funcționa”, într-o funcție sau alta, în Primăria Lugoj.

Ambele variante prezintă o situație de moment în care se află/se va afla administrația orașului. Doar verdictul pe care îl va da Tribunalul Timiș, în cazul contestației pe care Claudiu Buciu a depus-o, va clarifica DEFINITIV situația în „cazul Buciu”. Din păcate, acest proces ar putea să dureze prea mult ca decizia finală să mai conteze. Șansele unor alegeri anticipate în municipiul Lugoj sunt foarte mici, dar ele există! Hai să vedem pe cine ar vota cititorii acestui site, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale. Ordinea aleasă în sondaj este alfabetică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: