Rezultatele sondajului „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale…”: 1.Floroni, 2. Dobra și, foarte, foarte departe, abia pe 4, Buciu -Comentariile săptămânii (15.08-21.08.2022)

Cititorii site-ului http://www.augustinbercean.com au decis că, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale, clasamentul ar fi următorul: 1. Floroni, 2. Dobra și, la mare distanță, pe 4, Buciu. E doar o părere a unor cititori ai unui anumit site, deci luați-o ca atare…😁

Augustin Bercean

Au mai fost discuții aprinse pe tema acestor sondaje de opinie pe care le realizez pe acest site. Am spus foarte clar că rezultatul sondajului este destul de exact, dar doar pentru grupul de oameni care frecventează acest site. Nu este un sondaj profesionist, care să prezinte opinia TUTUROR lugojenilor. Acelea se fac pe bani (bani mulți!) și nu mi-aș permite… Rezultatul sondajului, la 48 de ore de la postarea lui pe site, este următorul:

  1. Erwin Floroni – 31,47%
  2. Călin Dobra – 25,50%
  3. alt candidat – 21,12%
  4. Claudiu Buciu – 13,15%
  5. nu voi vota – 8,76%

Au votat 251 de persoane.

Un rezultat interesant, dar deloc surprinzător. Dar hai să povestim puțin pe tema lui. Un procent destul de mare dintre cei care au participat la sondaj au declarat că nu vor vota la alegeri. Aproape 10%. Personal, cunosc câteva persoane care mi-au declarat că nu se vor mai prezenta la alegerile viitoare. Unele nici nu au votat vreodată, altele, dezamăgite de ultimele alegeri (nu cred că de rezultatul lor ci mai degrabă de ce a urmat după…), mi-au spus că nu se vor mai deranja să voteze „că toți sunt o apă și un pământ”. Dreptul fiecăruia😊. Matematic, neprezentarea la vot favorizează pe cel mai bine clasat dintre candidați în sondaje, așa că, și dacă nu votează, tot influențează, oarecum, rezultatul. Dar trebuie respectată decizia. Locul 4, Claudiu Buciu, la mare, mare distanță de locul 1, cu doar 13,15%. Am mai spus-o, după alegerea sa din 2020, alegere care a fost, în fapt, un vot împotriva fostei administrații, Claudiu Buciu a început să devină suma faptelor sale. Votul acesta reprezintă strict imaginea de care se bucură la ora actuală. Din păcate pentru el, cu un concert nu se prea face primăvară😁. Și nici timpul (vorba celor de la Rolling Stones, pentru cunoscători😎)nu mai este de partea lui… Sunt convins că și demiterea sa din funcția de primar a influențat, într-o mare măsură, votul. Locul 3, „alt candidat”, cu 21,12%. În mai vechiul sondaj de opinie pe tema aceasta, „alt candidat” a fost dispersat în mai multe nume de independenți și un reprezentant al unui partid. De această dată, nu m-am mai hazardat să numesc pe cineva, mai ales că atunci am fost „certat” de președintele unui partid că mi-am permis să o fac… 😁 Aștept candidații să se autodesemneze sau să fie numiți de partid. Așa că, toți independenții și alți reprezentatnți ai unor partide locale, la un loc, au aproape 22%, un procent destul de mare… Pe locul 2, Călin Dobra, cu 25,5%. Un nume cunoscut în politică, fost președinte al CJ Timiș și, actualmente, președinte al PSD Lugoj, Călin Dobra beneficiază și de aportul politic al PSD, cel mai important partid politic, la ora actuală, din Lugoj. Un loc 2, dar nu foarte departe de locul 1. Cu bazinul electoral de care se bucură PSD-ul la Lugoj, Călin Dobra reprezintă un nume de luat în seamă pentru viitoarele alegeri. Locul 1, Erwin Floroni, cu 31, 47%. Cum am spus și la celălalt sondaj, Erwin Floroni este prea nou în politică pentru a fi deranjat alegătorii 😉. Se bucură de notorietate, prin prisma studiilor și a meseriei pe care o are. Faptul că a fost director al Spitalului lugojean, mai ales pe perioada pandemică, este sigur un atu în plus. Reprezintă un partid politic mic în Lugoj, USR, ceea ce nu prea îi este de ajutor pentru viitoarele alegeri. Marele noroc pe care îl va avea va fi că, în general, la alegerile locale se votează omul, înaintea partidului.

După mult timp, voi lăsa liber pentru comentarii. Site-ul are sloganul „păreri lugojene” și ar fi foarte interesant să fie cunoscute și părerile dumneavoastră. Vă rog doar să folosiți un limbaj civilizat și să rămâneți pe subiect. Comentariile care nu vor respecta aceste cerințe vor fi șterse!

2 gânduri despre „Rezultatele sondajului „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale…”: 1.Floroni, 2. Dobra și, foarte, foarte departe, abia pe 4, Buciu -Comentariile săptămânii (15.08-21.08.2022)

Adăugă-le pe ale tale

  1. ,,Cu penele altuia te poti impodobi, dar nu poti zbura.” – Lucian Blaga.
    Am citit pe pagina domnului fost primar Buciu despre parteneriatul dintre Primaria Lugoj si Apele Romane privind reabilitarea si consolidarea malurilor Insulei. Nu am gasit pe siteul Primariei vreo hotarare de consiliu local si nici nu cred ca o astfel de operatiune este bugetata (sau ca exista fonduri dealtfel). Consolidarea malurilor in intravilan constituie obligatia legala a Apelor romane! Tot mandatul domniei sale a fost presarat cu fente, eschive si in general neadevaruri! Faptele si atitudinea din timpul celor doi ani de mandat il descalifica total ca si primar dar mai ales ca om! Ele au reprezentat o perdea de fum pentru ascunderea incompetentei si a neputintei! L-am votat cu multa speranta insa mi-am dat seama ca am fost indus in eroare. Am plecat pe fenta cum se spune in fotbal. Ma intreb de ce si-a stabilit domiciliul in Germania? Pentru ajutorul social ca e tatic si cetatean german? Si noi lugojenii? De ce a mai candidat? Asa om marunt in asa functie mare! Astept alegerile!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: