128-0! Un scor excelent înregistrat de administrația Buciu!😉-Comentariile săptămânii (14-20.02.2022)

Articolul de azi este un răspuns la editorialul din Redeșteptarea, semnat de Cristian Ghinea, cu titlul „Când dracu’ nu-i bun nici fript, nici fiert”. Personal, îl consider pe Cristian Ghinea, dacă nu prieten foarte bun, cel puțin o foarte bună cunoștință, deci ceea ce urmează să scriu este doar un răspuns strict gazetăresc la afirmațiile sale. Nu cred că ar mai fi trebuit să scrie acea introducere, în articlol, despre trecutul său jurnalistic, sunt convins că lumea îi cunoaște și îi apreciază munca pe care a depus-o pe „tărâmul jurnalismului”, timp de 30 de ani.

Augustin Bercean

Poate nici nu aș fi scris nimic, dacă nu m-aș fi autosesizat ca fiind ținta clară a articolului… Citez doar două fraze: ”Cei care nu sunt de acord cu articolele publicate de presa scrisă lugojeană (două ziare print și șase site-uri de informație), considerată în bloc ca părtinitoare, nu au avut nicio problemă cu experimentul zis „Monitorul de Lugoj”, publicație care preamărea, pe bani publici, realizările reale sau prea puțin reale ale fostei administrații.” și „Recunoaștem că nu suntem infailibili, mai greșim și noi, ca oameni, spre deosebire de criticii noștri de circumstanță, care ai zice că dețin adevărul absolut”. Așa că, ca un „critic de circumstanță” care se respectă, că doar http://www.augustinbercean.com mai critică în ziua de azi, voi încerca să demonstrez ”adevărul absolut” pe care se bazează afirmațiile mele, referitoare la asemănarea dintre defunctul Monitor de Lugoj și presa lugojeană, cea foarte vie. Cum bine vă amintiți (toți îl primeam în cutiile poștale), în acel Monitor erau articole care informau cetățenii despre activitatea Primăriei și, mai ales, articole care lăudau activitatea ei. Presa lugojeană, de la acea vreme, în general, critica aceeași activitate a fostei administrații (bine, unii mai târziu, doar în ultimii 2 ani de mandat, că, după cum au declarat chiar ei, „10 ani i-au dat o șansă primarului Boldea să arate ce poate”…). Acum, Monitorul de Lugoj nu mai e. A rămas doar presa lugojeană. Din curiozitate, am făcut o „radiografie” la ce a fost publicat de aceasta, în ultima săptămână (am urmărit doar 5 publicații, nu știu care este a 6-a…). Mi-au dat următoarele rezultate:

știri pozitive, care au menționat activitatea Primăriei Lugoj sau a primarului Claudiu Buciu, presa ONLINE:

 • Lugojeanul-5
 • Lugoj info – 7
 • Lugoj expres -1
 • Redeșteptarea – 3
 • Actualitatea -2

Total- 18

știri negative, care au menționat activitatea Primăriei Lugoj sau a primarului Claudiu Buciu, presa ONLINE:

 • Lugojeanul-0
 • Lugoj info – 0
 • Lugoj expres -0
 • Redeșteptarea – 0
 • Actualitatea -0

Total – 0

știri pozitive, care au menționat activitatea Primăriei Lugoj sau a primarului Claudiu Buciu, presa SCRISĂ:

 • Redeșteptarea – 10
 • Actualitatea – 4

Total – 14

știri negative, care au menționat activitatea Primăriei Lugoj sau a primarului Claudiu Buciu, presa SCRISĂ:

 • Redeșteptarea – 0
 • Actualitatea – 0

Total – 0

Deci, timp de o săptămână, publicațiile de știri lugojene, atât cele online cât și cele scrise, au remarcat de 32 de ori ca fiind pozitivă activitatea Primăriei Lugoj/a primarului Claudiu Buciu și de 0 ori ca fiind fiind negativă! Un scor excelent: 32-0! Dacă e să înmulțim cu 4, cam câte săptămâni are o lună, ar fi cam 128 într-o lună! 128-0! Monitorul de Lugoj, care apărea doar 1 dată pe lună, avea cam 20 de articole… Într-adevăr, și Monitorul de Lugoj, la fel ca presa lugojeană de azi, avea 0 articole negative la adresa administrației. Administrația Buciu nu a mai cheltuit niciun leu, din banul public, pentru Monitorul de Lugoj, dar, dacă ne uităm pe SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice), descoperim o sumă deloc de neglijat dată presei lugojene, anul trecut, pentru… „publicitate”. E adevărat, o sumă cam mare, dar și scorul e 128-0! 😁 O duminică frumoasă să aveți!

www.augustinbercean.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: