Interviu acordat de chitaristul lugojean Cristi Vețan

11728790_927799793945654_5239426586236136432_o

Unul dintre cele două proiecte muzicale din cadrul spectacolului “Live in the City” va fi “Live Acoustic Project”. Din cauze obiective, timpul pentru pregătirea acestui proiect a fost scurt, el înlocuind, în ultimul moment, o altă trupă, care a decis să se retragă. Ironic, sau nu, doi dintre cei trei membri ai acestui proiect sunt foști membri ai band-ului care s-a retras, Lucian Crista Trio, din perioada de inceput a trupei, 2010 –  2011. Cel care a “gândit” acest proiect este unul dintre cei mai implicați și activi muzicieni din viața muzicală lugojeană, Cristi Vețan. Deși are doar 35 de ani, pâna acum Cristi a cântat, la chitara electrică, în trupele lugojene Proiect B, Blue Rock și Reversed, la chitara acustică, cu vocalistele Bianca Micșa și Gyorgy Csilla și la chitară bass, în Lucian Crista (Trio și Quartet) și în trupa folk – rock  Amprente. A mai colaborat cu Freddy Staubert și Cezar Costescu. La ora actuală, pe langă faptul că predă (de ceva ani buni) chitara la Școala de Arte, este și student la Conservatorul din Cluj.

R: Cristi, care este formula cu care vei cânta la spectacolul “Live in the City”, care  va avea loc joi, 26 noiembrie 2015, la Teatrul Municipal Lugoj?

Formula în care vom cânta va fi urmatoarea:  Gyorgy Csilla – voce, Daniela Marcu – cajon/clape și Cristian Vețan – chitară acustică . Este un proiect pe care, din păcate, nu prea am avut timp să-l pregătim, dar, ce vom prezenta pe scenă, chiar dacă va fi puțin, va fi de calitate. Mi-aș fi dorit să fi avut mai mult timp, dar asta e, uneori nu e totul așa cum vrem. Mă bucur să știu că, prin participarea noastră, acest specatcol are loc.

R:Ce repertoriu veți aborda?

Repetoriul ales de noi va fi pop, rhythm and blues și blues – rock.

R: Ai mai colaborat cu Csilla, la voce. Ce – ți place la vocea ei?

Da, am mai colaborat cu Csilla, cu diferite ocazii. Are un timbru vocal foarte plăcut, care reușește să transmită exact starea melodiei interpretate.

 R: Unde ați mai cântat?

Până acuma, cu Csilla, am mai avut cateva mini – concerte la English – Pub

R: Cu Dana știu ca ai fost coleg in Lucian Crista Trio și ești coleg în trupa de folk Amprente. Ce părere ai, muzical vorbind, despre ea?

Cu Dana am colaborat în Lucian Crista Trio și colaborez în trupa de folk Amprente,ca percuționistă. Pot să zic că se descurcă foarte bine ,are un simț foarte bun al tempo-ului.De menționat că ea este și o organistă bună

R: Ce părere ai despre viața muzicală lugojeană? Cum îi vezi viitorul?

În ultimul timp, am avut ocazia să descopăr mulți tineri talentați, unii dintre ei fiind, deja cunoscutii, Eduard Argălaș și Paul Tudora, membrii ai trupei One Day Band.Dacă sunt sprijiniți tinerii talentați din orășelul nostru, cred că Lugojul ar avea o șansă, în viitor, la capitolul muzică.

R: Ce poți să le promiți celor care vor veni joi, 26 noiembrie, la spectacolul de la Teatru?

Le promit un concert de calitate, sincer, în care vom oferi tot ce avem mai bun în noi. M-aș bucura să fie cât mai multă lume în sală, pentru că, până una alta, tot ceea ce facem este pentru el, PUBLICUL.

Reporter: Augustin Bercean

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: