Erwin Floroni, noul lider al USR Plus Lugoj! Revista presei lugojene (17-23.06.2021)

Și săptămâna aceasta, ambele săptămânale lugojene, Redeșteptarea și Actualitatea, au ca principală știre amenzile pe care Primăria Lugoj le primește de la Garda de Mediu. Așa consideră ei. Eu am descoperit alta, mult mai importantă pentru viitorul politic al urbei: alegerea doctorului Floroni în fruntea USR Plus Lugoj. Dar, înainte de a începe a comenta, mă alătur și eu celor două publicații și vă cer, pe cât și cum puteți, să-l ajutați financiar pe lugojeanul Denis Molnar, de 28 de ani, care are nevoie de 30.000 de lei pentru un tratament împotriva cancerului. Donațiile se pot face în conturile: RO01BTRLRONCRT0032512102 – lei și RO64BTRLEUROCRT003251210 – euro, la Banca Transilvania.

Augustin Bercean

Să începem:

Prima știre și cea mai importantă, în viziunea celor de la Redeșteptarea, este cea care prezintă conflictul administrației lugojene cu Garda de Mediu. Mi-a plăcut titlul: „Curg amenzile!”, care e pus pe o foarte sugestivă poză. Față de săptămâna trecută, pe lângă noua amendă, mai apare și un nume nou – Aquatim. În rest, știrea păstrează aceiași parametrii, adică se axează strict pe declarațiile edilului șef al Lugojului. Nu contest nevinovăția administrației actuale lugojene, în ceea ce privește motivul amenziilor, sunt convins că vinovații se află undeva în trecut, dar hai să lăsăm justiția să dea verdicte și să încercăm (mă rog, să încerce, că în atribuțiile lor intră!) să rezolvăm această situație. Din câte citesc eu în știrea semnată de Cristian Ghinea, edilul șef al orașului e supărat rău de tot: pe justiție, pe Garda de Mediu, pe Aquatim pe… pe toată lumea. Nu PNL, partidul primarului, se află peste tot, adică „la putere”? Păi, dacă el se plânge, ce-or face alți primari, nemembrii PNL? Că ei nu au pe nimeni… Cu plânsul și cu degetul îndreptat spre alții nu cred că se rezolvă problema. Decât declarații gen: „Oarba Gardă de Mediu…”, mai utilă ar fi o discuție cu cei de acolo, fumând o pipă a păcii și asistând la o înmormântare de secure. Nu cred că există probleme care să nu poată fi rezolvate.

O știre proastă vine și de la Apele Române. În articolul „Nu sunt bani! Refacerea digurilor lugojene sub semnul întrebării”, semnat de L. Târziu, aflăm că, deși situația proastă în care sunt digurile lugojene este cunoscută de autorități, nu se găsesc bani pentru refacerea lor. Chiar nu ne iubește nimeni, acolo, „sus”?!

Și am ajuns la știrea pe care am considerat-o eu cea mai importantă, alegerea noului președinte al USR Plus Lugoj. Dacă la știrea de pe prima pagină am lăudat legătura făcută între titlu și poză, la aceasta chiar nu am ce lăuda. În titlu, Erwin Floroni este prezentat ca „(…)fost manager al Spitalului, chirurgul Erwin Floroni (…). În poză, „fostul manager”, „chirurgul”, ne este prezentat cum mângâie un cal. Nu mă așteptam chiar la o poză din sala de operație, dar sigur nici la una cu un cal, chiar dacă, sincer, e reușită!😂 Știrea prezintă o scurtă prezentare a modului în care s-au desfășurat alegerile interne și câteva declarații ale noului președinte. Și acuma să vă spun de ce o consider eu principala știre a săptămânii: practic, este prima „nepotrivire”, în politica locală, a lui Claudiu Buciu. Alegerea lui Erwin Floroni, persoană pe care a demis-o din funcția de manager al spitalului, pe motiv de „proastă gestionare a situației”, nu cred că l-a bucurat. Varianta a doua, adică „nealegerea lui Erwin Floroni”, era mult mai liniștitoare. Să nu uităm că Anca Micșa-Oprea, contracandidata lui Floroni, a fost numirea lui Claudiu Buciu în funcția de City Manager, la Primăria Lugoj, și nu a USR Plus. Existența unei subordonate din Primărie în fruntea unuia dintre cele mai importante partide politice lugojene ar fi liniștit de tot relațiile dintre Administrație și Consiliul Local. Din majoritate simplă, se trecea la două treimi… Și a mai ieșit și Erwin Floroni, chirurg apreciat, cu experiență managerială și administrativă, supărat, cel puțin, în urma modului cum a fost destituit. Vor veni vremuri interesante, cu multe subiecte pentru „Revista presei lugojene” 😉

În pagina de cultură am remarcat un nou spectacol oferit de către Casa de Cultură a Municipiului Lugoj. Ansamblul folcloric „Lugojana” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj organizează, în data de 24 iunie 2021, două spectacole: primul, de la ora 11.00, în Piața „Josif Constantin Drăgan”, intitulat „Sânziene-tradiții și obiceiuri” și cel de-al doilea, la Teatrul Municipal Lugoj, începând cu ora 19.00, intitulat „Dor de lugojenii mei”, unde sunt invitate nume mari ale folclorului bănățean. Conducerea muzicală este asigurată de către Ionel Groza și coregrafia de către maestru coregraf Puiu Munteanu . Casa de Cultură a Municipiului Lugoj organizează evenimente culturale și Primăria Lugoj angajează (conform unui anunț din ziar) Inspector în cadrul Compartimentului Relații cu instituții de învățământ, culte, CULTURĂ, sănătate! Lucru bun, poate așa se realizează o legătură mai strânsă între instituții. O nouă persoană, în Primăria Lugoj, care să se ocupe de relația cu Casa de Cultură a Municipiului, nu ar strica…

La rubrica sport, avem un nou motiv de mândrie. Juniorii lugojeni de la CSȘ Lugoj au obținut peste 20 de medalii la Campionatul Regional de Atletism. Felicitări, atât copiilor, cât și antrenorilor Adrain Vrudnik și Vasile Canea!

Săptămânalul Actualitatea prezintă, ca primă știre, la fel ca și celălalt săptămânal, tot declarația Primarului, referitoare la Garda de Mediu. Ba chiar îi acordă semnul „-”, la celebra rubrică, tiz-ului meu (cu un U în nume!) adică Șefului Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Așa o fi, o fi având omu’ ceva personal cu Primarul sau cu orașul Lugoj…

Și știrea cu alegerea președintelui USR Plus Lugoj este foarte interesant mediatizată. După ce i se acordă un „+” pentru că a fost ales, Erwin Floroni este catalogat: „(…)un apropiat al fostului primar PSD Francisc Boldea(…)”! Vă spun eu, vor veni vremuri interesante 😁.

Ok. Atât. Nu uitați să cumpărați cele două săptămânale lugojene, Redeșteptarea și Actualitatea! Un week-end fain să aveți!

Am fost întrebat cum de nu mă tem să comentez tot ce vreau și despre cine vreau… Păi, la ce bodyguarzi am, cum să-mi fie frică?

P.S. Poza principală (superbă!) aparține lui Cristi Vețan!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: